Sestavine:
Sestavine za ploščice:
2 manjši zreli banani
80 gramov medu (moj je bil akacijev iz Zlata ptička)
1 manjši beljak
1/2 čajne žličke cimeta
170 gramov ovsenih kosmičev iz Zlata ptičke
80 gramov sončničnih semen
80 gramov brusnic iz Zlate ptičke
ščepec soli
Sestavine za obliv:
100 gramov bele čokolade
1-2 žlici navadnega jogurta – sobne temperature
Opcijsko za okras:
nadrobljeno liofilizirano sadje po izbiri (sama sem izbrala jagode in banane iz Zlate ptičke)
Postopek:
NatisniBanani, beljak, med, sol in cimet zmiksamo v fino zmes.
Vmešamo grobo narezane brusnice, ovsene kosmiče, semena in prelijemo v namaščen pekač.
Pečemo v segreti pečici nekih 25-30 minut, da se na vrhu zmes zlato rjavkasto obarva. Pečeno zmes še vročo razrežemo v ploščice in jih ohladimo.
V kozici z debelim dnom na najnižji temperaturi stopimo čokolado. Ohladimo jo do mlačnega in ji vmešamo jogurt.
Ohlajene ploščice premažemo s čokolado in potresemo z nadrobljenim liofiliziranim sadjem. Počakamo da se čokolada shladi in očvrsti, nato pa postrežemo ali shranimo.