Sestavine:
250 gramov mascarpone sira
150 gramov mletih orehov
100 gramov moke
1/2 čajne žličke Kotanyi cimeta
100 gramov sladkorja v prahu + za povaljanje kroglic
1/3 čajne žličke pecilnega praška
2 žlici ruma
2 žlici limoninega soka
Limonina lupinica ene bio limone
2 žlici medu
+
150 gramov karamelne/mlečne/bele/temne čokolade
+
nekaj rozin na piškot
Postopek:
NatisniMascarpone sir in sladkor ter med fino premešamo. Dodamo limonin sok, lupinico in rum. Premešamo.
Dodamo moko, cimet, pecilni prašek in mlete orehe in premešamo v testo.
Iz testa oblikujemo kroglice velikosti oreha. Povaljamo jih po sladkorju v prahu in polagamo na papir za peko. Takšne sploščimo.
Pečemo jih v segreti pečici na 180 stopinj nekih 12-14 minut da se robovi nežno obarvajo.
Takšne ohladimo. Ohlajene okrasimo s čokolado in rozinami. Počakamo da se čokolada strdi, nato pa jih shranimo ali postrežemo.