Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana ali plačana po 28.10.2024, v dostavo predana 8.11.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Odprti burgerji s svežo paradižnikovo salso

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: cca 10 minut

Količina: cca 12 burgerjev

Sestavine:

Sestavine za burgerje:
6-7 burger štručk
600 gramov mletega mesa
2/3 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke popra
1/2 čajne žličke česna in čebule v prahu
1 pest naribanega parmezana
1-2 vejici svežega peteršilja

Sestavine za salso:
500 gramov češnjevih paradižnikov ali klasičnih paradižnikov
3-4 mlade čebulice
1/3 čajne žličke soli
česen v prahu po okusu
1-2 žlici kisa
1-2 žlici oljčnega olja – opcijsko

Sestavine za preliv:
400 gramov syra ali grškega jogurta
2-3 žlice majoneze
1/3 čajne žličke soli
1/4 čajne žličke česna v prahu
čili v prahu po okusu

Postopek:

Natisni

Prvi del:

Drugi del:

Vse sestavine za preliv premešamo.

Paradižnike in čebulo narežemo na drobno. Zmešamo z vsemi sestavinami za salso.

Mletemu mesu dodamo sol, poper, česen in čebulo v prahu, parmezan ter drobno narezan peteršilj. Premešamo. Namažemo na polovice burger štručke.

Ponev ali žar segrejemo. Premažemo z oljčnim oljem in z mesom navzdol na srednji temperaturi spečemo odprte burgerje. Pečemo jih vsaj nekih 7-9 minut, da se zlato rjavkasto zapečejo. Nato štručko obrnemo in zapečemo nekaj minut še na drugi strani.

Pečen odprti burger nadevamo s salso in pomako. Potresemo še malo svežega peteršilja in takoj postrežemo.

BOŽANSKI odprti burgerji s svežo paradižnikovo salso in kremnim prelivom 🔥 #ToBiŠeAngelčkiJedli 🤭🙈

Ena super luštna ideja, da začnemo žar sezono in za tale poletni teden pred nami. 🤗 Jaz sem letos mojo “zunanjo” kuhinjo obogatila za ta Tefal električni žar, ki je bomba in že vidim, da se bova veliko družila 😁

Našla sem ga seveda v Merkurju. Njihovo celotno žar/piknik ponudbo si poglej tukaj 👉  https://www.merkur.si/prosti-cas/zari-in-pribor/

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.