Sestavine:
Sestavine za burgerje:
6-7 burger štručk
600 gramov mletega mesa
2/3 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke popra
1/2 čajne žličke česna in čebule v prahu
1 pest naribanega parmezana
1-2 vejici svežega peteršilja
Sestavine za salso:
500 gramov češnjevih paradižnikov ali klasičnih paradižnikov
3-4 mlade čebulice
1/3 čajne žličke soli
česen v prahu po okusu
1-2 žlici kisa
1-2 žlici oljčnega olja – opcijsko
Sestavine za preliv:
400 gramov syra ali grškega jogurta
2-3 žlice majoneze
1/3 čajne žličke soli
1/4 čajne žličke česna v prahu
čili v prahu po okusu
Postopek:
NatisniPrvi del:
Drugi del:
Vse sestavine za preliv premešamo.
Paradižnike in čebulo narežemo na drobno. Zmešamo z vsemi sestavinami za salso.
Mletemu mesu dodamo sol, poper, česen in čebulo v prahu, parmezan ter drobno narezan peteršilj. Premešamo. Namažemo na polovice burger štručke.
Ponev ali žar segrejemo. Premažemo z oljčnim oljem in z mesom navzdol na srednji temperaturi spečemo odprte burgerje. Pečemo jih vsaj nekih 7-9 minut, da se zlato rjavkasto zapečejo. Nato štručko obrnemo in zapečemo nekaj minut še na drugi strani.
Pečen odprti burger nadevamo s salso in pomako. Potresemo še malo svežega peteršilja in takoj postrežemo.
BOŽANSKI odprti burgerji s svežo paradižnikovo salso in kremnim prelivom 🔥 #ToBiŠeAngelčkiJedli 🤭🙈
Ena super luštna ideja, da začnemo žar sezono in za tale poletni teden pred nami. 🤗 Jaz sem letos mojo “zunanjo” kuhinjo obogatila za ta Tefal električni žar, ki je bomba in že vidim, da se bova veliko družila 😁
Našla sem ga seveda v Merkurju. Njihovo celotno žar/piknik ponudbo si poglej tukaj 👉 https://www.merkur.si/prosti-cas/zari-in-pribor/