Tolčenje mesa. |
Začinjeno meso. |
Taljenje svinjske masti. |
Pomakanje mesa v stepeni jajci. |
Pomakanje zrezka v drobtine. |
Cvrenje zrezkov. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
Za 7 manjših zrezkov.
SESTAVINE:
– 7 manjših telečjih zrezkov
– 5-6 pesti drobtin
– 2 jajca
– ščepec soli
– ščepec popra
– svinjska mast za cvretje
OPIS PRIPRAVE:
Meso stolčemo in posolimo ter popopramo. V posodi segrejemo svinjsko mast. Med segrevanjem zrezke pomakamo najprej v stepeni jajci, nato pa še v drobtine, ter takšne ocvremo. Zrezke cvremo na temperaturi 7/9. Ocvrte zrezke nato položimo na krožnik obložen s papirnatimi brisačkami, da le te vpijejo odvečno maščobo in postrežemo.
Zraven lahko postrežemo razne krompirjeve jedi ali solate.
Dober tek!