Anina kuhinja

Ocvrti telečji zrezki

Tolčenje mesa.

 

Začinjeno meso.

 

Taljenje svinjske masti.

 

Pomakanje mesa v stepeni jajci.

 

Pomakanje zrezka v drobtine.

 

Cvrenje zrezkov.

 

 
 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut

Za 7 manjših zrezkov.

SESTAVINE:

– 7 manjših telečjih zrezkov
– 5-6 pesti drobtin
– 2 jajca
– ščepec soli
– ščepec popra
– svinjska mast za cvretje

OPIS PRIPRAVE:

Meso stolčemo in posolimo ter popopramo. V posodi segrejemo svinjsko mast. Med segrevanjem zrezke pomakamo najprej v stepeni jajci, nato pa še v drobtine, ter takšne ocvremo. Zrezke cvremo na temperaturi 7/9. Ocvrte zrezke nato položimo na krožnik obložen s papirnatimi brisačkami, da le te vpijejo odvečno maščobo in postrežemo.
Zraven lahko postrežemo razne krompirjeve jedi ali solate.

Dober tek!