![]() |
Pripravljen pladenj, mleko z jajci in olje, ki se segreva. |
![]() |
Cvrenje namočenih kruhovih rezin. |
![]() |
Ocvrte šnite med odtekanjem na pladnju. |
![]() |
Ocvrte šnite z sladkorjem. V ozadju jabolčna čežana. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20-30 minut
Za 12 šnit.
– 2,5 dcl mleka
– 3 jajca
– sladkor
– 12 kosov kruha ( priporočam razpolovljene štručke )
V manjšo posodo zlijemo mleko in mu dodamo jajca, ter vse skupaj dobro premešamo. Na štedilnik pristavimo posodo, v katero vlijemo olje in sicer olja mora biti vsaj 2-3 cm. Olje segrejemo na srednji do višji vročini (7/9). Medtem si pripravimo 2 vilici, s katerimi bomo obračali šnite, posodico s sladkorjem in pladenj obložen z papirnatimi brisačkami, ki bodo vpile odvečno olje.
Ali je olje dovolj segreto preverimo tako da vanj položimo malce kruha in če začne cvrčati je pravšnje. Nato v mleko z jajci pomočimo en košček kruha in ga malce potisnemo vanj da se dobro napije in ga nato položimo v olje. Postopek ponovimo tolikokrat, da zapolnimo posodo z oljem. Šnite pečemo kakšno minutko na eni in kakšno minuto na drugi strani, vse dokler ne postanejo zlato rjave. Šnite nato odstranimo iz olja na obložen pladenj z brisačkami in postopek ponavljamo dokler nam ne zmanjka kruha. Pohane šnite nato potresemo s sladkorjem. Zraven se zelo lepo prileže jabolčna čežana, ali med.