Anina kuhinja

Obara z bulgurjem, teletino in čičeriko

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 60 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

  • približno 800 gramov telečjega pleča
  • 120 gramov Natur aktiv bulgurja ali kuskusa
  • 1 večja rdeča čebula
  • 2 stroka česna
  • 2-3 večji Natur aktiv korenji
  • 1-2 pesti zamrznjenega graha
  • 150 gramov kuhane čičerike
  • 3-5 žlic Natur aktiv olivnega olja
  • ščepec svežega peteršilja, majarona
  • sol in poper po okusu
  • 1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
  • 1-1,5 litra goveje jušne osnove ali 2/3 Natur aktiv bio goveje jušne kocke + voda
  • Natur aktiv kruh

Postopek:

Natisni
  1. V posodi na olivnem olju popečemo na drobno narezano čebulo.
  2. Ko lepo zarumeni dodamo na kocke narezano meso in korenje.
  3. Meso popečemo, ko se začne dobro prijemati na dno, za sekundo popečemo drobno narezan česen, da zadiši. Nato prilijemo jušno osnovo. Dodamo začimbe, sol in poper.
  4. Vsebino pripeljemo do vretja, nato pa temperaturo znižamo na manjšo in obaro kuhamo nadaljnih 45-60 minut.
  5. Po tem času obari dodamo bulgur. Kuhamo ga 10 minut, nato pa primešamo čičeriko in grah, ter paradižnikov koncentrat. Kuhamo nadalnjih 5 minut.
  6. Po okusu dosolimo in postrežemo zraven svežega kruha.

Natur Aktiv logo splet