Sestavine:
- približno 800 gramov telečjega pleča
- 120 gramov Natur aktiv bulgurja ali kuskusa
- 1 večja rdeča čebula
- 2 stroka česna
- 2-3 večji Natur aktiv korenji
- 1-2 pesti zamrznjenega graha
- 150 gramov kuhane čičerike
- 3-5 žlic Natur aktiv olivnega olja
- ščepec svežega peteršilja, majarona
- sol in poper po okusu
- 1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
- 1-1,5 litra goveje jušne osnove ali 2/3 Natur aktiv bio goveje jušne kocke + voda
- Natur aktiv kruh
Postopek:
Natisni- V posodi na olivnem olju popečemo na drobno narezano čebulo.
- Ko lepo zarumeni dodamo na kocke narezano meso in korenje.
- Meso popečemo, ko se začne dobro prijemati na dno, za sekundo popečemo drobno narezan česen, da zadiši. Nato prilijemo jušno osnovo. Dodamo začimbe, sol in poper.
- Vsebino pripeljemo do vretja, nato pa temperaturo znižamo na manjšo in obaro kuhamo nadaljnih 45-60 minut.
- Po tem času obari dodamo bulgur. Kuhamo ga 10 minut, nato pa primešamo čičeriko in grah, ter paradižnikov koncentrat. Kuhamo nadalnjih 5 minut.
- Po okusu dosolimo in postrežemo zraven svežega kruha.