Anina kuhinja

Nutelina torta

Čas priprave: 40 minut

Čas kuhanja: 35 minut

Količina: pekač 24 cm premera

S to torto sem pa zagotovo postavila osebni rekord. Naredila sem jo v dveh urah. Zaradi mojega natempiranega urnika zadnje čase nisem imela več časa, tako da torto nisem nič ohlajevala. Posledično je seveda nadev bil še nestrjen in tako torta zaradi njega ni bila čisto ravna. No vseeno je bila lepa, če ne drugega sem prepričana da je bila dobra. Delala sem jo za mojo bodočo taščo, ki je imela rojstni dan, in zanjo se vedno potrudim, da ji spečem nekaj dobrega za njen dan, ker vem da ji to veliko pomeni. 🙂

Recept sem seveda napisala tako, da je najbolj optimalen in seveda s hlajenjem nadeva. Torta se potem veliko lepše pusti okraševati in lepo drži svojo obliko. Tako, da pri tortah se vam ne splača preveč hiteti, razen če drugače ne gre. 😉

Za pekač premera 27 cm.

Čas priprave: 6-7 ur. (dela je 2 ure)

Sestavine za biskvit:

– 4 večja jajca
– 200 g sladkorja
-200 g moke
– 1 pecilni prašek
– 0,7 dcl mlačne vode
– 0,7 dcl olja

Sestavine za nadev:

– 400 ml smetane
– 2 žlice sladkorja
– 4-5 zvrhanih žlic nutele
– 1 vrečka želatine v prahu (ni nujna, če imate dovolj časa da nekaj ur torto hladite preden jo premažete)

Ostale sestavine:

– 1 dcl mleka
– žlica sladkorja v prahu
– 3-4 dcl smetane za stepanje-premaz + 2-3 žlice sladkorja
– rože in folija

Opis priprave:

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač za torte dobro namastimo z maslom, na spodnji del dodamo odstrižen krog peki papirja in tudi tega namastimo. Po namaščenem pekaču potresemo slabo žlico moke.

Beljake in rumenjake ločimo. Beljake stepemo v sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in vse skupaj stepamo slabih 10 minut.

V zmes nato z metlico počasi vmešamo olje in vodo. Nadaljujemo s presejanjem moke in pecilnega praška, vendar to počnemo postopoma tako da najprej presejemo eno četrtino in nežno vmešamo, ter tako naprej.

Na koncu v zmes nežno vmešamo še sneg.

Vse skupaj zlijemo v pekač, ki ga nato malce potresemo in položimo v pečico za 35 minut.

Ali je biskvit pečen preverimo s konico noža ali z zobotrebcem, ki ga zapičimo v biskvit in če na njem ne ostane sledi je biskvit pečen. Vroč biskvit odstranimo iz pekača in ohladimo.

Ohlajen biskvit dvakrat prerežemo.

Tortni pekač umijemo in obroč položimo na podlago na kateri bomo končno imeli torto. V obroč nato položimo prvo plast biskvita.

Zdaj ko imamo vse pripravljeno začnemo z nadevom. Smetano stepemo skupaj s sladkorjem.

Ko je čvrsta ji vmešamo nutelo.

 

V manjši posodici zmešamo mleko in sladkor v prahu. Z sladkim mlekom namočimo prvo plast biskvita.

Premažemo jo s polovico nadeva in postopek ponovimo.

Zaključimo z zadnjo plastjo biskvita in torto položimo v hladilnik čez noč ali vsaj za 3-4 ure.

Ohlajeni torti odstranimo obod. Premažemo jo s stepeno smetano. Lahko jo tudi prelijemo s stopljeno čokolado- po želji.

Poljubne rože (priporočam rožice, ki imajo čimbolj trdna stebla in boste z njimi lažje delali) odstrižemo. Steblo dobro zavijemo v folijo in jih poljubno zapičimo v torto.

Sama sem prav tako dobro oprala liste in jih osušila, nato pa sem jih razporedila po dnu pladnja.

Veselo sladkanje 😉

Komentarji

  1. tudi sama sem že velikokrat delala nutellino torto, in ja če jo ohladiš preden jo namaeš in če jo daš v hladilnik še po tem ko jo že namaeš ne rabiš nobene želatine. sama vedno delam brez želatine, pa tudi brez sladkorja. med testo in kremo pa narežem še banane:) lp

    1. Imaš prav, če bi bil čas za hladilnik želatina ne bi bila potrebna. Sploh pa zadnje čase delam na tem, da jo čimmanj uporabljam. Priznam pa da sem ziheraš in ponavadi grem na zihr.

      Mmmm, nutela in banane- nora kombinacija. Ta pride na vrsto naslednjič. 😉

      Lep pozdravček,
      Ana

  2. Res Ana v vazi na mizi polepša dan in počutje .Lep dan,a lahko kdaj čakamo kuharsko knjigo?Taki domači in dobri recepti.Pridna,ustvarjalna….bodi še naprej taka.Čestitam!

    1. Živjo. 🙂

      Najprej hvala za čestitke. 😉

      Brez rožic bi bilo res težko živeti, se strinjam. 🙂 Vse je lepše z njimi.

      Knjiga pa če bo vse po sreči pride ven proti koncu leta. 😉

      Prelep pozdravček,
      Ana

  3. Pozdravljena Ana, najprej vse pohvale, res si super.
    Mogoče še moj nasvet za nutellino kremo, jaz dodam pol mascarpone sira in pol smetane, pa pride bolj kompaktna krema.Tako da ne potrebuješ želatine, tudi če se mudi 😉
    lp

    1. Sanela, najlepša hvala za pohvale in lepe besede. Mi veliko pomenijo. 🙂

      In super ideja, sploh nisem pomislila na to. Hvala, mi bo zagotovo prišla prav. 😉

      Lep pozdravček,
      Ana

  4. Živjo Ana, bi mi lahko povedala kaj naredim narobe, da mi biskvit za torto tako naraste in potem nastane kakor ena gora 🙁 Vidim da je pri tebi lepo ravna 🙂

    Lp, Maruša

  5. Ojla.
    Jaz sem nutelino torto ravno v nedeljo delala. Sicer po malo drugačnem receptu. Nikoli ne uporabim želatine za kremo, le smetano, mascarpone in nutelo. Super je izpadla, kljub temu, da je bila le dve uri na hladnem. Sem jo pa okrasila z jagodami in je bila nora kombinacija. Ne tako nasitna. Naslednjič dam jagode še zagotovo med kremo 🙂
    Srečno 🙂
    Helena

  6. Zdravo,

    bi se lotila priprave vaše torte pa me zanima koliko kosov torte pride?

    Pa še tole…ali je v obeh primerih mišljena sladka smetana (sestavine)?

    Hvala,

    pozdravček,

    B.

Komentarja ni mogoče oddati.