Anina kuhinja

Nadevani jajčevci z mletim mesom

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 35-40 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine:
2 jajčevca
500 gramov mlete govedine ali mletega mešanega mesa
1 manjša čebula
200 ml mletih paradižnikovih pelatov
1 čajna žlička Ponti omake Pesto rosso
1 žlica paradižnikovega koncentrata
1/3 čajne žličke soli – oziroma po okusu
1/3 čajne žličke sladkorja
poper po okusu
1/4 čajne žličke suhega origana in sladke mlete paprike

1-2 pesti naribanega topljivega sira (mocarele, gavde, edamca)
6-8 čajnih žličk kisle smetane

Predlog za postrežbo:
krompirjeve jedi – pire, pečen
riž
testenine

Postopek:

Natisni

Jajčevca razpolovimo in izdolbemo sredino. Na drobno jo narežemo. Vsako polovico jajčevca na dnu malo prirežemo da na pekaču lepše stoji.

Mleto meso dodamo v ponev. Ko spusti maščobo dodamo drobno narezano čebulo in oboje pražimo da se čebula lepo spusti.

Takrat dodamo paradižnikov koncentrat, rdeči pesto, sladko papriko v prahu in poper. Pražimo minutko in zalijemo s pelati. Dodamo sol, sladkor in origano. Prilijemo 2 dcl vode in pripeljemo do vretja. Nato dodamo narezan jajčevec in kuhamo 20 minut, da vsa voda izhlapi in se jajčevec omehča. Ko vsa voda izhlapi še nekaj minut pražimo, nato pa po okusu dosolimo, popramo in ohladimo.

Z nadevom nadevamo izdolbene jajčevce in jih položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 30-35 minut.

Takrat dodamo nariban sir in položimo nazaj v pečico še za nekaj minut.

Pečenim jajčevcem dodamo svežo kislo smetano in jih takoj postrežemo.

Nadevani jajčevci z mletim mesom so super ideja za kosilo. Izjemno dober pašejo zraven pire krompirja. 😉

Več receptov odkrijte na www.ponti.si

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.