Sestavine:
Sestavine za polento:
100 gramov polente
500 ml mleka
1 pest parmezana
2/3 čajne žličke soli
Sestavine za nadev:
6 žlic Rio Mare lososovega pateja
1 manjša muškatna bučka
2-3 žlice oljčnega olja
sol, poper in sladka paprika v prahu
3 vejice rožmarina
30-40 gramov mladega sira
6-8 orehovih jedrc
Postopek:
NatisniMleko segrejemo in mu dodamo sol. Vkuhamo polento in jo mešamo da se skuha. Dodamo parmezan in rožmarin. Vlijemo v pekač obložen s folijo za živila in počakamo da se ohladi.
Muškatno bučko olupimo in narežemo na manjše koščke. Zmešamo z oljem, soljo, poprom in sladko papriko, ter rožmarinovimi vejicami. Položimo na papir za peko in naprej v segreto pečico na 180 stopinj za 45 minut. Med peko večkrat pomešamo.
Iz polente izrežemo kroge. Dodamo pate, nato nadrobljen sir in nadevamo pečeno bučko.
Potresemo z grobo narezanimi orehi in kakšno vejico rožmarina za okras.