Anina kuhinja

Nadevane polente z lososom in muškatno bučo

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: 6 kosov

Sestavine:

Sestavine za polento:
100 gramov polente
500 ml mleka
1 pest parmezana
2/3 čajne žličke soli

Sestavine za nadev:
6 žlic Rio Mare lososovega pateja
1 manjša muškatna bučka
2-3 žlice oljčnega olja
sol, poper in sladka paprika v prahu
3 vejice rožmarina
30-40 gramov mladega sira
6-8 orehovih jedrc

Postopek:

Natisni

Mleko segrejemo in mu dodamo sol. Vkuhamo polento in jo mešamo da se skuha. Dodamo parmezan in rožmarin. Vlijemo v pekač obložen s folijo za živila in počakamo da se ohladi.

Muškatno bučko olupimo in narežemo na manjše koščke. Zmešamo z oljem, soljo, poprom in sladko papriko, ter rožmarinovimi vejicami. Položimo na papir za peko in naprej v segreto pečico na 180 stopinj za 45 minut. Med peko večkrat pomešamo.

Iz polente izrežemo kroge. Dodamo pate, nato nadrobljen sir in nadevamo pečeno bučko.

Potresemo z  grobo narezanimi orehi in kakšno vejico rožmarina za okras.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.