Anina kuhinja

Nadevane francoske štruce

Izdolbene francoske štruce – domače.
Zmečkano trdo kuhano jajce.
Narezan sir, kumarice, šunka in izdolben kruh.
Zmešan nadev.
Polnjenje štruc.
Zavijanje štruc v aluminijasto folijo.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 25 minut

Za 2 štruci.

SESTAVINE:

– 2 francoski štruci
– 10 dag sira gaude
– 10 dag sira ementaler
– 20-30 dag šunke
– 7-8 večjih kislih kumaric
– 100 g masla
– 2 žlici kisle smetane
– 1 zravnana žlica gorčice
– 2 žlici majoneze
– ščepec popra
– 1 kuhano jajce

OPIS PRIPRAVE:

   Francoske štruce ( ki jih lahko naredite tudi doma, recept zanje namreč najdete tudi TUKAJ na mojem blogu ) razpolovite. Odrežete jim krajček. Nato jih izdolbete, in si pri tem pomagate z leseno kuhalnico, tako da jo potiskate s paličnim delom v štručko. Kruh ki ste ga izdolbli, raztrgajte na manjše koščke in dajte v posodo. V posodo dodajte narezan sir, šunko in kumarce na manjše kocke. Nato dodajte še majonezo, gorčico, kislo smetano in maslo ogreto na sobni temperaturi. Jajce zmečkajte v pašteto z vilico in ga prav tako dodajte. Zmes še popoprajte in dobro zgnetite s prsti.
   S to zmesjo nato na tesno nadevate štruce, tako da jih postavite pokonci in spodnji del pritiska na delovno površino in si s tem omogočite da jih lahko dobro nadevate. Nadevane nato dobro zvijte v aluminijasto folijo, jih malce sploščite in položite v hladilnik vsaj za dve uri. Priporočam da naredite nadevane štručke zvečer in jih čez noč pustite v hladilniku.

Nadevane štruce so idealne za razna praznovanje kot prigrizek.

DOBER TEK