|
Izdolbene francoske štruce – domače. |
|
Zmečkano trdo kuhano jajce. |
|
Narezan sir, kumarice, šunka in izdolben kruh. |
|
Zmešan nadev. |
|
Polnjenje štruc. |
|
Zavijanje štruc v aluminijasto folijo. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 25 minut
Za 2 štruci.
SESTAVINE:
– 2 francoski štruci
– 10 dag sira gaude
– 10 dag sira ementaler
– 20-30 dag šunke
– 7-8 večjih kislih kumaric
– 100 g masla
– 2 žlici kisle smetane
– 1 zravnana žlica gorčice
– 2 žlici majoneze
– ščepec popra
– 1 kuhano jajce
OPIS PRIPRAVE:
Francoske štruce ( ki jih lahko naredite tudi doma, recept zanje namreč najdete tudi TUKAJ na mojem blogu ) razpolovite. Odrežete jim krajček. Nato jih izdolbete, in si pri tem pomagate z leseno kuhalnico, tako da jo potiskate s paličnim delom v štručko. Kruh ki ste ga izdolbli, raztrgajte na manjše koščke in dajte v posodo. V posodo dodajte narezan sir, šunko in kumarce na manjše kocke. Nato dodajte še majonezo, gorčico, kislo smetano in maslo ogreto na sobni temperaturi. Jajce zmečkajte v pašteto z vilico in ga prav tako dodajte. Zmes še popoprajte in dobro zgnetite s prsti.
S to zmesjo nato na tesno nadevate štruce, tako da jih postavite pokonci in spodnji del pritiska na delovno površino in si s tem omogočite da jih lahko dobro nadevate. Nadevane nato dobro zvijte v aluminijasto folijo, jih malce sploščite in položite v hladilnik vsaj za dve uri. Priporočam da naredite nadevane štručke zvečer in jih čez noč pustite v hladilniku.
Nadevane štruce so idealne za razna praznovanje kot prigrizek.
DOBER TEK