Anina kuhinja

Mlečni riž s čokolado

Kuhanje mleka z vanilijevim sladkorjem, rjavim sladkorjem in limonino lupino.

 

Odmerjen riž.

 

Umešavanje riža v mleko.

 

Kuhan mlečen riž.

 

 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS KUHANJA: 40 minut

Za 2 osebi.

SESTAVINE:

-180 g riža
– 800 -900 ml mleka (odvisno od željene gostote)
– 1vrečka vanilijevega sladkorja
– 2 žlici rjavega sladkorja
– limonina lupina
– 0,5 žlice masla
– čokolada

OPIS PRIPRAVE:

Mleko zlijemo v večjo posodo. Dodamo mu sladkor in lupinico. Mleko zavremo. Zavretemu mleku odstranimo lupinico in mu primešamo riž. Riž lahko prej operete, da izločite nekaj škroba, vendar osebno menim da je veliko boljši neopran. Mleko z rižem nato mešamo dobrih 30 minut na srednji temperaturi (5/9), da se riž skuha. Mešamo vseskozi, ker se bo drugače vsebina prijela na dno posode. Postreženemu mlečnemu rižu nato dodamo kakav, marmelado, cimet ali pa vročemu dodamo kar koščke čokolade, ki se bo lepo stopila.

Veselo sladkanje!