Anina kuhinja

Mlečna prosena kaša z umešanimi jajci

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 25-30 minut

Količina: 2-3 osebi

Sestavine:

Sestavine:
200 gramov prosene kaše
600-700 ml mleka (kravjega ali rastlinskega)
1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
1 čajna žlička oljčnega olja
2-3 jajca + sol
+
1 žlica naribanega topljivega sira na porcijo
+
1 kisla kumarica na porcijo

Opcijsko za aktivne:
1 zvrhana žlica naravnega proteinskega praška (sama sem uporabila tega od Proteini.si)
50 ml mleka (kravjega ali rastlinskega)

Postopek:

Natisni

Mleku dodamo sol in ga pripeljemo do točke tik pred vretjem. Vmešamo oprano proseno kašo in jo kuhamo 15-20 minut, da se omehča.

Zadnjih pet minut kuhanja kaše pripravimo umešana jajca. Jajca z vilico stepemo. Dodamo jim 1/3 čajne žličke soli. V ponev dodamo čajno žličko oljčnega olja, ga razmažemo in na njem na srednji temperaturi umešamo jajca.

V kolikor bomo dodali proteine te predhodno z metlico vmešamo v mleko. Nato pa vmešamo v kuhano proseno kašo.

Kašo dodamo v servirno skledo. Po vrhu dodamo umešana jajca, siru in narezane kumarice. Takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.