Anina kuhinja

Minutni jagodni bezgov džem

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 2-3 večje kozarčke ali 4 manjši

Sestavine:

Sestavine:
1000 gramov svežih jagod
250 gramov sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker Gelfix super plus 4:1
4 bezgovi cvetovi
2 žlici limoninega soka

Postopek:

Natisni

Sadje operemo in narežemo na manjše koščke. Bezgove majhne cvetke natrgamo stran in jih prihranimo do uporabe. Gelfixu dodamo dve žlici sladkorja.

Sadje dodamo v posodo in mu vmešamo Gelfix s sladkorjem.

Vsebino med rednim mešanjem pripeljemo do vretja, nato pa dodamo še preostali sladkor. Kuhamo 3 minute (ves čas mešamo), vmešamo limonin sok in drobne cvetke bezga. V kolikor želimo fin džem vsebino spasiramo, preden vlivamo v kozarčke.Sama sem džem spasirala z nekaj impulzi. Nato ga prelijemo v sterilizirane kozarčke, dobro zatesnimo in jih za 5 minut obrnemo na glavo.

Nato jih obrnemo nazaj, zavijemo v brisačo in pustimo da se džem ohladi.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.