Anina kuhinja

Mini profiteroli za v juho

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 15-18 minut

Količina: 100-130 mini profiterolov - odvisno od velikosti

Sestavine:

3 majhna jajca
100 gramov pšenične bele moke
70 gramov masla
2 dcl vode
ščepec soli
1/3 čajne žličke Kotanyi sladka paprika v prahu za posip
1/3 čajne žličke Kotanyi česna v mlinčku

Postopek:

Natisni

Vodo, maslo in sol dodamo v posodo in pripeljemo do vretja. Med kuhanjem dobro mešamo z metlico da se sestavine povežejo.

Zavrelo zmes odstavimo in vanjo stresemo moko, sladko papriko in česen. Vmešamo s kuhalnico in položimo nazaj na štedilnik na srednji ogenj. Med kuhanjem ves čas mešamo, dokler se zmes ne oblikuje v cmok.

Takrat preložimo v posodo in testo ohladimo. Ohlajenemu najprej vmešamo eno jajce, nato pa še preostali dve. Dobro zmešamo in nadevamo v brizgalno vrečko. Na obložen pekač s papirjem za peko oblikujemo čisto majhne kupčke in z dobrim cm razmakom vmes.

Vrhove z mokrim prstom potlačimo navzdol.

Pečemo v segreti pečici na 200 stopinj 15-18 minut – do željeni barve.

Ohladimo in hranimo v neprodušni posodi ali vrečki. Lahko pa tudi zamrznemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.