Anina kuhinja

Milka šamrole

Čas priprave: 25-30 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 12 šamrol

Sestavine:

Sestavine za šamrole:
2 zvaljana listnata testa
2 žlice vanilin mletega sladkorja
1 jajce + 1 žlica hladne vode (ali mleko) – za premaz
maslo za premaz

Sestavine za nadev:
700 ml sladke smetane
200 gramov Milka čokolade (ali druge mlečne – temne čokolade) + 70 gramov za okras

Postopek:

Natisni

Čokolado nadrobimo na kocke in stopimo na vodni kopeli. Ohladimo do sobne temperature. Sladko smetano stepamo do čvrstega. Vmešamo stopljeno čokolado in pokrijemo s folijo ter položimo v hladilnik za vsaj 4-5 ur.

Modelčke za šamrole premažemo z maslom. Jajce skupaj z vodo stepemo do finega.

Listnato testo narežemo na trakove širine nekih 2 centimetrov. Zvijemo jih okrog modelčkov tako da se nežno prekrivajo.

Položimo na papir za peko in naprej v pečico segreto na 200 stopinj za približno 15 minut, da se zlato rjavo obarvajo.

Malo ohladimo, odstranimo modelčke in počakamo da se popolnoma ohladijo.

Nato pa jih nadevamo s kremo in okrasimo s stopljeno čokolado.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.