Sestavine:
Sestavine za šamrole:
2 zvaljana listnata testa
2 žlice vanilin mletega sladkorja
1 jajce + 1 žlica hladne vode (ali mleko) – za premaz
maslo za premaz
Sestavine za nadev:
700 ml sladke smetane
200 gramov Milka čokolade (ali druge mlečne – temne čokolade) + 70 gramov za okras
Postopek:
NatisniČokolado nadrobimo na kocke in stopimo na vodni kopeli. Ohladimo do sobne temperature. Sladko smetano stepamo do čvrstega. Vmešamo stopljeno čokolado in pokrijemo s folijo ter položimo v hladilnik za vsaj 4-5 ur.
Modelčke za šamrole premažemo z maslom. Jajce skupaj z vodo stepemo do finega.
Listnato testo narežemo na trakove širine nekih 2 centimetrov. Zvijemo jih okrog modelčkov tako da se nežno prekrivajo.
Položimo na papir za peko in naprej v pečico segreto na 200 stopinj za približno 15 minut, da se zlato rjavo obarvajo.
Malo ohladimo, odstranimo modelčke in počakamo da se popolnoma ohladijo.
Nato pa jih nadevamo s kremo in okrasimo s stopljeno čokolado.
Milka šamrole sem pripravljala s pomočjo Boschevega kuhinjskega robota MUM5 s tehtnico in Boscheve kombinirane parne pečice.