Anina kuhinja

Mesna pita z mletim mesom in šunko

Popečena šunka in mleto meso.

 

Dodajanje sira k mesni omaki.

 

Polnjenje pekača s testom.

 

Nadevano testo.

 

Končni dodatek sira.

 

Rezanje trakcov za končni izgled pite.

 

Naoljenje trakcev.

 

ZAHTEVNOST: 2/5
 ČAS PRIPRAVE: 30 minut
ČAS PEKE: 25-30 minut

Za manjši pekač za pite. Približno 10-15 cm premera.

SESTAVINE:

– 1/3 kocke kvasa
– ščepec sladkorja
– 1 dcl tople vode
– 300 g moke
– 3 žlice olja
– 1 zravnana čajna žlička soli

Za nadev:
– 3 pesti sira
– 200 g faširanega mesa
– 10 dag šunke
– 3 žlice smetane za kuhanje
– ščepec soli in popra

OPIS PRIPRAVE:

V kozarec nalijete toplo vodo in ji dodate sladkor in kvas. Kozarec pokrijete in pustite na miru kakšnih 5 minut. Med tem v posodo stresete moko, na sredini ji naredite luknjico. Ob robu ji dodate sol in olje. Na sredino s kuhalnico nato vmešate toplo vodo z vzhajanim kvasom. Vmešano zmes stresete na kuhinjsko površino in zgnetete. Priporočam da jo pustite vzhajati kakšne pol ure in potem ponovno pregnetete, vendar tudi brez tega bo šlo.
V ponvi na malce olja popečete narezano šunko na kocke. Dodate ji faširano meso, malce soli in popra. Vse skupaj dobro prepečete, da meso postane lepo zlato rjavo zapečeno in da izhlapi vsa voda od mesa. Nato odstavite ponev  in ji dodate 1 pest sira in smetano, pustite da se stopi in vse skupaj dobro premešate.
Zgnetenemu testu odrežite slabo tretjino. Večji kos testa razvalajte in ga porazdelite po namaščenem pekaču. Testo nadevajte s pripravljeno mesno zmesjo. In jo še dodatno potresite z dvema pestema sira.
Odrezano testo razvalajte na 1mm debeline in ga razrežite na trakove. trakove razporedite po piti in jih pri robu pritrdite. Po vrhu s prsti potapkajte malo olja in položite v segreto pečico na 180 stopinj za 25-30 minut.

Dober tek!