Anina kuhinja

Medeno kisla solata s čičeriko, sirom z žara in papriko

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 3 priloge - 1 večja solata

Sestavine:

3 siri za žar
1 večja rdeča paprika
2 rdeči čebuli
60 ml Ponti jabolčni kis aromatiziran z medom
2-3 žlice Monini ekstra deviškega oljčnega olja Classico
2 pesti sveže rukole
200 gramov kuhane čičerike
vejica svežega timijana
4 čajne žličke Ponti omake Pesto rosso
sol po okusu

Postopek:

Natisni

Papriko narežemo na podolgovate rezine. Čebuli razpolovimo in narežemo na tanjše polkolobarje. Rukolo in čičeriko zmešamo skupaj.

Sir namažemo z oljčnim oljem in ga popečemo na ponvi ali žaru do zlato rjave barve. Odstranimo.

V isto ponev dodamo žlico oljčnega olja in na njej popečemo čebulo in papriko. Dodamo 1/3 čajne žličke soli in pražimo da se zelenjava spusti in nežno zapeče. Takrat prilijemo medeni jabolčni kis in ga pokuhamo, da izhlapi.

Zelenjavo ohladimo.

Zelenjavo zmešamo s čičeriko in rukolo. Po okusu dodamo še žlico kisa.

Čez solato serviramo sir za žar, čez katerega dodamo listke svežega timijana. Po solati izmenično dodamo po polovičko čajne žličke rdečega pesta.

Medeno kisla solata s čičeriko, sirom z žara in papriko je čudovit zdrav recept, ki je zlahka lahko samostojna jed. Je pa lahko tudi odlična priloga pri žar piknikih, ki so trenutno v sezoni.

Več receptov odkrijte na www.ponti.si

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.