Anina kuhinja

Maroški kuskus s skušo, bučko in rdečo čebulo

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 5 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

150 gramov kuskusa
300 ml vode
1/2 čajne žličke soli

1 rdeča čebula
1 manjša cukini bučka
1 strok česna
2 Rio Mare skuši v paradižnikovi omaki
vejica svežega peteršilja

Postopek:

Natisni

Rdečo čebulo razpolovimo in narežemo na polkolobarje. Bučko narežemo na manjše koščke. Česen narežemo na drobno.

Na žlici olja popečemo čebulo. Med praženjem jo posolimo in ji dodamo česen in bučko. Pražimo da se bučka malo zapeče in dodamo skušo v omaki.

Kuskus med praženjem bučke zalijemo z soljeno vrelo vodo in ga pokrijemo.

Čez kuskus serviramo omako, dodamo še svež peteršilj in postrežemo.

Maroški kuskus s skušo, bučko in rdečo čebulo je slastna, ekspresna ideja za hitro kosilo v dnevih, ko ni veliko časa za kuhanje pa bi vseeno radi naredili topel obrok zase in za svojo družino.

Za pripravo sem uporabljala Rio Mare skušo v paradižnikovi omaki, čeprav slastno pride tudi s skušo v omaki Siciliana.