Anina kuhinja

Marmorni pirhi

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: /

Sestavine:

Sestavine:
bela jajca
lupine od rumene čebule
1 žlica kisa
3-4 zavitki Dr. Oetker modre ali zelene barve za pirhe

olje za premaz

Postopek:

Natisni

Jajcem odstranimo šifro s kisem – v kolikor jo imajo. Lupino od čebule nadrobimo.

Jajce vsako posebej pomočimo v vodo, nato povaljamo po lupinah in jih z rokami pritrdimo. Takšne zavijemo v najlonke in te pritrdimo s sukancem. Ponavljamo da pripravimo vsa jajca.

V posodo dodamo vodo. Za vsakih 125 ml dodamo eno vrečko barve in žlico kisa.

V obarvano vodo dodamo jajca in kuhamo 10 minut.

Po tem času prelijemo z mrzlo vodo in jajcem odstranimo najlonke in lupine čebule. Odložimo na papirnate brisačke da se osušijo, nato pa premažemo z vatko z oljem.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.