Anina kuhinja

Mandarinina torta iz kisle smetane

Čas priprave: 25-30 minut

Čas kuhanja: 1 ura + hlajenje

Količina: torta premera 26 cm

Sestavine:

Sestavine za podlago:
250 gramov klasičnih keksov
250 gramov masla

Sestavine za nadev:
1100 gramov kisle smetane
6 jajc
200 gramov sladkorja v prahu
2 čajni žličke vanilijeve arome
30 gramov škroba
2-3 kapljice Aromatrip bio eteričnega olja limone
7-9 kapljic Aromatrip bio eteričnega olja mandarine
limonin sok polovice limone

Sestavine za okras:
250 ml sladke smetane
1 žlica sladkorja v prahu
3-4 kapljice Aromatrip bio eteričnega olja mandarine
mandarine iz kompota

Postopek:

Natisni

Tortni pekač dobro namastimo.

Piškote fino zmiksamo. Maslo stopimo in vlijemo k piškotom. Zmiksamo in razporedimo po namaščenem pekaču. Položimo v segreto pečico na 170 stopinj za 10 minut. Nato pa za 5-7 minut postavimo iz pečice da se podlaga malo očvrsti.

Jajca stepemo. Vse sestavine za kremo zmešamo v enotno kremo. Prelijemo čez piškotni sloj in položimo nazaj v segreto pečico za 1 uro. Po tem času pečico pripremo za 1-2 uri in pustimo torto v njej, da se počasi hladi.

Nato jo prestavimo na kuhinjski pult in pustimo da se popolnoma ohladi. Prekrijemo s folijo in položimo v hladilnik za vsaj 5-6 ur – brezdvoma pa bo boljša če jo pustite čez noč.

Naslednji dan stepemo smetano do čvrstega s sladkorjem. Vmešamo mandarinino olje in torto okrasimo.

Mandarinino torto iz kisle smetane sem pripravljala z Aromatrip eteričnim olji limone in mandarine, ki so esenca/izvleček/koncentrat ekološko pridelane rastline. Olji sta tako primerni za uporabo v aromaterapiji, za aroma kozmetiko in v kulinariki in je izdelano v Sloveniji iz najbolj kvalitetnih surovin.

Poleg omenjenih eteričnih olj najdete tudi kar nekaj drugih v Aromatrip spletni trgovini.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]