Anina kuhinja

Mandarinina smetanova panakota

Čas priprave: 5-10 minut

Čas kuhanja: hlajenje vsaj 5-6 ur

Količina: 3 kozarčki

Sestavine:

Sestavine:
350 ml mandarininega soka (ali klementin, pomaranč…)
350 ml sladke smetane
8 Dr. Oetker lističev želatine
1 žlica Dr. Oetker sladkorja v prahu
1 Dr. Oetker vanilijev strok
3 žlice limoninega soka
sveže mandarine za okras

Postopek:

Natisni

Lističe želatine namočimo v mrzli vodi za vsaj 10 minut.

Mandarinin sok zlijemo v kozico in vanj ožamemo 4 lističe želatine. Segrejemo na nizki temperaturi (2/9) da se želatina popolnoma stopi. Takrat prelijemo v kozarčke. Napolnimo nekje tretjino – ali polovico, če želite.

Položimo v zamrovalnik za 30 minut.

Vmes pripravimo smetanovo panakoto. Smetani dodamo sladkor, semena vanilijevega stroka in sam izdolben strok. Zavremo. Odstavimo in vmešamo ožeto preostalo želatino. Premešamo da se želatina stopi nato pa ohladimo do toplega.

Panakoto precedimo skozi fino cedilo in nato ohlajeno vlijemo čez čvrsto mandarinino panakoto. Položimo v zamrzovalnik za 20 minut, nato pa naprej v hladilnik za vsaj še eno uro.

Okrasimo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.