Anina kuhinja

Mafini z nutelo in mletimi lešniki preliti s stopljeno čokolado

Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si.

Stepena jajca in sladkor.
Stepena zmes za mafine brez lešnikov.
Vmešanje lešnikov v zmes.
1. polnjenje šalčk.
Dodana nutela.
Zadnje polnjenje šalčk.
Stopljena čokolada z maslom.
Pečeni mafini.
Pečeni mafini obliti s čokolado in potreseni z lešniki. Zraven kakav.

ZAHTEVNOST: 2/5

ČAS PRIPRAVE: 15 minut
ČAS PEKE: 20-25 minut
Za 12 mafinov.
SESTAVINE:
– 2 manjša jajca
– 70 g sladkorja
– 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
– 285 g moke
– 1 pecilni prašek
– 2 dcl mleka
– 1/3 čajne žličke soli
– 0,5 dcl olja
– 12 čajnih žličk BAM čokoladno lešnikovega namaza
– 50-60 g masla
 
OPIS PRIPRAVE:
 
    Pečico segrejemo na 180 stopinj. V pekač za mafine nadevamo papirnate šalčke. V posodo zbijemo jajca in jim dodamo sladkor in vanilijev sladkor. Vse skupaj z električnim mešalnikom stepamo slabih 10 minut. Nato s cedilom presejemo moko in pecilni prašek. Dodamo mleko in olje ter sol in vse skupaj na najmanjši hitrosti električnega mešalnika zmešamo. V zmes dodamo nato dobro pest mletih lešnikov in jih z metlico nežno vmešamo v preostalo zmes. Zmes je nato končana. 
   V vsako papirnato šalčko dodamo 1 polno žlico zmesi. Nato v vsako šalčko na sredino zmesi dodamo zvrhano čajno žličko nutele. Čez to pa spet ponovno 1 žlico zmesi, tako da z njo nutelo lepo pokrijemo. 
   Vse skupaj nato položimo v pečico za dobrih 20 minut. Z zobotrebcem, ki ga po tem času zapičimo v en mafin preverimo ali je ta že pečen, in sicer če na zobotrebcu ne ostane nobena sled je ta zagotovo že pečen.
   Med peko v posodi na najmanjši temperaturi stopimo maslo. Stopljenemu maslu dodamo čokolado razlomljeno na čimmanjše delčke. Čokolado mešamo toliko časa da se lepo stopi. Stopljeno nato z žlico razporedimo po vrhu mafina in jo potresemo z mletimi ali drobno narezanimi lešniki.
   Vroči mafini se težje ločijo od papirnatih šalčk, toda ko se bodo ohladili se bodo čisto lepo ločili od njih, zato naj vas to ne skrbi.
 
Veselo sladkanje!

Komentarji

    1. Draga Tita 🙂

      Ne vem kaj se je zgodilo, da se je tvoj komentar zbrisal. :/ Nekako ga ne morem objaviti nazaj.

      Hvala za tvoje mnenje. Sladkorja brez težav dodaš manj, če imaš rada manj sladko. 🙂

      Pozdravček,
      Ana

  1. Živjo. Nekajkrat sem vse skupaj prebrala – a sem mogoče kljub temu spregledala: Kam pa damo maslo??? Ga lahko uporabim namesto olja? Vse dobro želim!

Komentarja ni mogoče oddati.