Anina kuhinja

Mafini z mlečno čokolado

Mafini so fantastična sladica in prav tako hitro pripravljena.

Nepečeni mafini v pripravljenosti za peko.

Pečeni mafini.

Foto: Kristijan Žontar, istock

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut

Za 12 mafinov.

SESTAVINE:

– 23 dag moke
– 7 dag sladkorja
-1 vrečka pecilnega praška
-ščepec soli
-2 jajca
-1 1/2 dcl mleka
– 1/2 dcl olja
– 1 vanilin sladkor
– 2/3 velike mlečne čokolade

OPIS PRIPRAVE:

Začnemo z stepanjem jajc in sladkorja ter vanilinega sladkorja. Stepamo jih z električnim mešalnikom toliko časa dokler masa ne postane svetlo rumene barve. Nato v posodici skupaj stresemo pecilni prašek in moko, in v en kozarec zlijemo mleko in olje. Vsebino posodice in kozarca izmenično počasi z kuhinjsko metlico vmešavamo v jajčno maso.
Medtem pripravimo pekač, ki ga lahko obložimo z papirnatimi košaricami, ali pa ne, toda v vsakem primeru priporočam da rahlo namažemo z margarino ali košarice ali pladenj sam.
V košarice nato nadevamo maso, ki naj napolni približno 2/3 košarice. Nato narezano čokolado in sicer jaz osebno kupim večjo verzijo mlečne čokolade in potem vsak košček razpolovim po polovici, da je daljši in tako ko ga potisnem v maso sega vse do dna košarice – s tem poskrbimo da bo čokolada ne samo na vrhu temveč povsod. Običajno dam 5 takih koščkev v maso ( kot je razvidno tudi iz fotografij ) in tako so mafini konkretno čokoladni – mmmm !
Nato pekač položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 20-25 minut. Ali je testo pečeno, preverimo tako da konico noža zapičimo v testo in če na rezilu ni sledi testa je testo pečeno.

Veselo sladkanje !

Komentarji

 1. Ana, tile mafini so pa top! Pr nas se delajo že od prvega dne, ko si jih objavila! Recept visi na hladilniku med najbolj priljubljenimi. Je ni boljše sladice na deževen dan. Hvala ti!:)

  Lep pozdrav z Bovca,
  Nuša

  1. No, to pa res rada slišim. Super! 🙂 Tudi pri nama so teli najbolj zaželjeni, in večinoma pomečem vanje vse čokolade, ki drugače ne gredo v promet. 🙂

   Hvala ker si sporočila. 🙂

   Prelep pozdravček,
   Ana

Komentarja ni mogoče oddati.