Anina kuhinja

Mafini z bananani, belo in temno čokolado

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
ČAS PEKE: 20-23 minut

Za 12 mafinov.

SESTAVINE:
– 280 g moke
– 70 g sladkorja
– polovica čajne žličke soli
– 2 dcl mleka
– 2 večja jajca
– 0,5 dcl olja
– 1 vrečka vanilijevega sladkorja
– 1 vrečka pecilnega praška
– 150 g jedilne čokolade
-150 g bele čokolade
– 1 zrela banana

OPIS PRIPRAVE:
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Jajca ubijemo v posodo in jim dodamo vanilijev sladkor in navadni sladkor, ter z električnim mešalnikom stepamo kakšnih 5 minut, dokler zmes ne postane svetlo rumene barve. Nato dodamo mleko, olje, sol in s cedilom presejemo moko, ter pecilni prašek. Vse skupaj vmešamo, tako da dobimo malce bolj gosto zmes.

Banano razrežemo na manjše kocke. Čokolado zapremo v plastično vrečko in jo s tolkačem za meso dobro zdrobimo. Nič ni narobe, če je med delčki kakšen malce večji košček.
Banane in zdrobljeno čokolado nato z žlico dobro vmešamo v narejeno zmes za mafine.
Pekač obložimo z papirnatimi šalčkami in le te nadevamo z narejeno zmesjo.

Papirnatih šalčk ne rabimo mazati z margarino, saj se bodo mafini od njih čisto lepo ločili, samo počakajte da se malce ohladijo, saj se vroči težko odstranijo od šalčk. Pekač nato za dobrih 20 minut položimo v segreto pečico. Ali so mafini pečeni preverimo tako, da vanje zapičimo zobotrebec in če na njem ne ostane sledi, so mafini pečeni. Mafini na vrhu ne smejo biti rjavo zapečeni , ker v tem primeru ne bodo tako mehki. V pečici jih položite malce bolj proti dnu pečice in jih po 20 minutah nujno preverite z zobotrebcem.

 Na vrh vsakega mafina, lahko dodate žličko kokosove ali čokoladne kreme.



Veselo sladkanje!

Komentarji

  1. ODLIČEN RECEPT… JU3 SPROVAM… POHVALE Ana ZELO DOBRE RECEPTE IMAŠ IN MARSIKAŠNEGA SEM ŽE NAREDILA… VSE BILO ODLIČNO BRAVO, KAR TAKO NAPREJ!!! LEP POZDRAV Z AJDOVŠČINE JASNA

Komentarja ni mogoče oddati.