ČAS PRIPRAVE: 15 minut
ČAS PEKE: 20-23 minut
Za 12 mafinov.
– 70 g sladkorja
– polovica čajne žličke soli
– 2 dcl mleka
– 2 večja jajca
– 0,5 dcl olja
– 1 vrečka vanilijevega sladkorja
– 1 vrečka pecilnega praška
– 150 g jedilne čokolade
– 1 zrela banana
Banano razrežemo na manjše kocke. Čokolado zapremo v plastično vrečko in jo s tolkačem za meso dobro zdrobimo. Nič ni narobe, če je med delčki kakšen malce večji košček.
Banane in zdrobljeno čokolado nato z žlico dobro vmešamo v narejeno zmes za mafine.
Pekač obložimo z papirnatimi šalčkami in le te nadevamo z narejeno zmesjo.
Papirnatih šalčk ne rabimo mazati z margarino, saj se bodo mafini od njih čisto lepo ločili, samo počakajte da se malce ohladijo, saj se vroči težko odstranijo od šalčk. Pekač nato za dobrih 20 minut položimo v segreto pečico. Ali so mafini pečeni preverimo tako, da vanje zapičimo zobotrebec in če na njem ne ostane sledi, so mafini pečeni. Mafini na vrhu ne smejo biti rjavo zapečeni , ker v tem primeru ne bodo tako mehki. V pečici jih položite malce bolj proti dnu pečice in jih po 20 minutah nujno preverite z zobotrebcem.
Veselo sladkanje!
ODLIČEN RECEPT… JU3 SPROVAM… POHVALE Ana ZELO DOBRE RECEPTE IMAŠ IN MARSIKAŠNEGA SEM ŽE NAREDILA… VSE BILO ODLIČNO BRAVO, KAR TAKO NAPREJ!!! LEP POZDRAV Z AJDOVŠČINE JASNA
Hvala, hvala in še enkrat hvala! 🙂 Se bom trudila še naprej. 😉