Sestavine:
Postopek:
NatisniKrompir operemo in ga skuhamo v soljenem kropu. Kuhanega olupimo in ohladimo.
Ohlajenega zrežemo na poljubno debelino rezin in dodamo narezano čebulo. Začinimo s soljo, oljem in kisom, ter dobro premešamo. Pustimo stati za čas peke lososa.
Lososa, če le lahko vzamemo iz hladilnika 20-30 minut pred peko. Speremo ga pod hladno vodo in dobro osušimo. Na krožničku zmešamo sladko papriko, česen in sol in z mešanico dobro natremo ribo.
Ponev dobro segrejemo. Dodamo oljčno olje in nato takoj ribo s kožo navzdol. Ponev pokrijemo in temperaturo znižamo na srednjo temperaturo. Pečemo dokler se ob strani riba do polovice ne obarva do dveh tretjin. Takrat file obrnemo in ga zapečemo še na drugi strani.
Kuhanega postrežemo ob krompirju in ga po želji pokapamo še z malo oljčnega olja in soka sveže limone.