Sestavine:
Sestavine za krhko testo:
350 gramov navadne moke
2 rumenjaka
2-4 žlice limoninega soka
1/4 čajne žličke Dr.Oetker limonine lupinice
270 gramov masla ali margarine – hladnega
ščepec soli
4 žlice Dr.Oetker sladkorja v prahu
1 čajna Dr.Oetker pecilnega praška
Sestavine za nadev:
24 čajnih žličk limoninega džema/marmelade
300 ml sladke smetane
3 lističi Dr.Oetker želatine v lističih
1-2 žlici Dr.Oetker sladkorja v prahu
Postopek:
NatisniMoko, pecilni prašek, sladkor v prahu in sol v mešalniku premešamo. Dodamo na kocke narezano hladno maslo in miksamo da dobimo teksturo drobnih zrn. Takrat dodamo rumenjake in limonin sok in miksamo da se oblikuje testo.Testo zavijemo v plastično folijo in položimo v hladilnik za 20-30 minut.
Testo trgamo in razporejamo v dobro namaščene prostore za mini pite. Položimo v hladilnik za 30-60 minut.
Peki papir narežemo na manjše kvadrate. Malo ga zmočimo in namečkamo, da je lažje prilagodljiv. Takšnega razporedimo v ohlajeno testo za mini pite in nadevamo z rižem/suhim fižolom ali drugim suhim stročnicam. Vsebino položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 13-15 minut, da se testo zlato obarva.
Iz pečenih pit odstranimo riž/fižol in ga shranimo za naslednjo peko. Za kuhanje ni več primeren. Peki papir zavržemo in pite dobro ohladimo.
Pite namažemo z limonini džemom.
Želatino namočimo v mrzlo vodo za 10 minut. Sladko smetano zavremo, ji vmešamo sladkor v prahu in vmešamo ožete želatine. Ko se želatina dobro stopi, z žlico smetano dodamo nad limonin džem, da ga pokrijemo. Ohladimo da se očvrsti.
Okrasimo. Sama sem okrasila z malo razmazanim limoninim džemom, dodala nabrizgano stepeno smetano in kandirano limonino lupinico. Lahko pa preprosto na pite naribate le svežo limonino lupinico.