Anina kuhinja

Limonine mini pite

Čas priprave: 25-30 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 24 mini pit

Sestavine:

Sestavine za krhko testo:
350 gramov navadne moke
2 rumenjaka
2-4 žlice limoninega soka
1/4 čajne žličke Dr.Oetker limonine lupinice
270 gramov masla ali margarine – hladnega
ščepec soli
4 žlice Dr.Oetker sladkorja v prahu
1 čajna Dr.Oetker pecilnega praška

Sestavine za nadev:

24 čajnih žličk limoninega džema/marmelade
300 ml sladke smetane
3 lističi Dr.Oetker želatine v lističih
1-2 žlici Dr.Oetker sladkorja v prahu

Postopek:

Natisni

Moko, pecilni prašek, sladkor v prahu in sol v mešalniku premešamo. Dodamo na kocke narezano hladno maslo in miksamo da dobimo teksturo drobnih zrn. Takrat dodamo rumenjake in limonin sok in miksamo da se oblikuje testo.Testo zavijemo v plastično folijo in položimo v hladilnik za 20-30 minut.

Testo trgamo in razporejamo v dobro namaščene prostore za mini pite. Položimo v hladilnik za 30-60 minut.

Peki papir narežemo na manjše kvadrate. Malo ga zmočimo in namečkamo, da je lažje prilagodljiv. Takšnega razporedimo v ohlajeno testo za mini pite in nadevamo z rižem/suhim fižolom ali drugim suhim stročnicam. Vsebino položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 13-15 minut, da se testo zlato obarva.

Iz pečenih pit odstranimo riž/fižol in ga shranimo za naslednjo peko. Za kuhanje ni več primeren. Peki papir zavržemo in pite dobro ohladimo.

Pite namažemo z limonini džemom.

Želatino namočimo v mrzlo vodo za 10 minut. Sladko smetano zavremo, ji vmešamo sladkor v prahu in vmešamo ožete želatine. Ko se želatina dobro stopi, z žlico smetano dodamo nad limonin džem, da ga pokrijemo. Ohladimo da se očvrsti.

Okrasimo. Sama sem okrasila z malo razmazanim limoninim džemom, dodala nabrizgano stepeno smetano in kandirano limonino lupinico. Lahko pa preprosto na pite naribate le svežo limonino lupinico.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.