Anina kuhinja

Limonine magdalence

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 3x 9 minut

Količina: 30-40 magdalenc

Sestavine:

3 jajca
120 gramov nerafiniranega sladkorja
150 gramov pirine ali navadne moke
2/3 vrečke pecilnega praška
1/2 čajne žličke vanilijeve paste/arome ali 1 vrečka vanilijevega sladkorja
sok ene večje limone
lupinica dveh bio limon
80 gramov jogurtovega masla (ali navadnega) + maslo za premaz
limonin sladkor v prahu

Postopek:

Natisni

Maslo stopimo in nato ohladimo do sobne temperature. Moko premešamo s pecilnim praškom.

Jajca, skupaj z vanilijo in sladkorjem ter limonino lupinico stepamo da podvojijo prostornino. Z metlico počasi vmešamo presejano moko, maslo in limonin sok. Zmes pokrijemo s folijo za živila in položimo v hladilnik za 30 minut.

Modelčke premažemo z maslom in nanje dodamo 1 čajno žličko ohlajene zmesi. Pečemo v segreti pečici na 200 stopinj 9 minut.

Še tople magdalence potresemo z limoninim sladkorjem v prahu – ali klasičnim.

Postrežemo jih zraven limonade, čaja, mleka, kakava ali sladoleda s sadjem.

Limonine magdalence so odlična sladica, ki sem jo pripravljala v Zenker pekaču, namenjenemu prav tej odlični francoski sladici.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.