Anina kuhinja

Limonina cheesecake beljakova torta

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 1 ura + hlajenje

Količina: za tortni pekač premera 24-26 cm

Sestavine:

Sestavine za podlago:
250 gramov klasičnih keksov
250 gramov masla

Sestavine za cheesecake kremni del:
700 gramov skute
300 gramov kremnega sira
10 jajc
280 gramov Dr. Oetker sladkorja v prahu
1 Dr. Oetker vanilijev strok – izdolbemo semena (ali žlica vanilijeve paste ali vrečka vanilijevega sladkorja)
1 čajna žlička Dr.Oetker limonine lupinice
limonin sok ene limone

Sestavine za beljakovo kremo:
135 gramov beljakov
90 gramov sladkorja
200 gramov sladkorja – toliko vode da prekrije sladkor
2-3 kapljice bio eteričnega olja limone

Postopek:

Natisni

Piškote fino zmiksamo. Maslo stopimo in vlijemo k piškotom. Zmiksamo in razporedimo po namaščenem pekaču. Položimo v segreto pečico na 170 stopinj za 10 minut. Nato pa za 5-7 minut postavimo iz pečice da se podlaga malo očvrsti.

Vse sestavine za cheesecake kremo zmešamo v enotno kremo. Prelijemo čez piškotni sloj in položimo nazaj v segreto pečico za 65 minut.

Pečico odpremo le za malo in cheesecake počasi ohladimo do mlačnega. Takšnega položimo v hladilnik čez noč da se dobro ohladi.

Naslednji dan se lotimo beljakove kreme. Iz beljakov in sladkorja naredimo čvrst sneg. Iz sladkorja in vode skuhamo sladkorno raztopino – da doseže 117 stopinj. Stopljen sladkor vmešamo v beljakovo zmes. Kremo nato mešamo da se med mešanjem ohladi in takrat dodamo tudi eterično limonino olje. Mešamo kar nekih 10-15 minut. Med mešanjem in hlajenjem se bo tudi zgostila.

Kremo razmažemo čez ohlajen cheesecake in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.