Anina kuhinja

Lahka jogurtova jagodna panakota brez dodanega sladkorja

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 4 panakote

Sestavine:

150 ml sladke smetane
350 ml lahkega tekočega jogurta
6 lističev želatine
6-8 žlic Jagodnega preliva brez sladkorja + za dodaten preliv
3-4 žlice limoninega soka
sveže jagode
limonina lupinica ene bio limone – za okras

Postopek:

Natisni

Želatino namočimo v mrzlo vodo za vsaj 15 minut. Sladko smetano segrejemo do toplega in vanjo vmešamo želatino. Mešamo da se popolnoma stopi.

Jogurt, sladko smetano z želatino, limonin sok, jagodni sirup zmešamo in vlijemo v modelčke.

Položimo v hladilnik za vsaj 2-3 ure – lahko tudi čez noč.

Panakote okrasimo s svežimi jagodami, naribano lupinico in dodatnim sirupom.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.