Lahek skutni jabolčni kolač

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 35 minut

Količina: pekač s 26-28 cm premera

Sestavine:

4 jajca
ščepec soli
250 gramov fine pasirane skute
130 gramov nerafiniranega ali navadnega sladkorja
3 jabolka
4 žlice mleka ali vode
limonina lupinica ene bio limone
1 žlica vanilijeve paste/arome/sladkorja
140 gramov navadne ali svetle pirine moke
1 pecilni prašek ali vinski kamen
sladkor v prahu za posip
vanilijev sladoled – opcijsko

Postopek:

Natisni

Beljake stepemo v sneg skupaj s ščepom soli. Rumenjakom dodamo sladkor in jih stepamo da povečajo prostornino za vsaj dvakrat.

Rumenjakom vmešamo skuto, mleko, limonino lupinico in vanilijo.

Vmešamo še moko s pecilnim praškom in na koncu počasi po delih vmešamo sneg.

Preložimo v namaščen pekač in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 35-40 minut, dokler zobotrebec ne pride ven čist.

Kolač potresemo s sladkorjem v prahu in zraven vročega kolača postrežemo vanilijev sladoled.

Lahek skutni jabolčni kolač sem pripravljala v keramičnem pekaču znamke Emile Henry. Več o njej najdete tukaj. Pekač je vrhunski. Sama sem ga že vsaj 5x oprala v pomivalnem stroju in ostaja popolnoma nedotaknjeno enak kot ko sem ga prvič videla.

Pri pripravi sem uporabljala moje nove japonske nože Global in Kasumi. Vrhunski so! Več informacij o njih pa tukaj in tukaj.

Komentarji

  1. Zdravo Ana
    kaj bi lahko uporabila namesto skute, ki je ne jem? Kak bolj zdrav nadomestek?
    Hvala ti vnaprej in dišeče ustvarjanje še naprej.

    1. Mhm lahko bi delala z rikoto ki je pravzaprav zelo podobna. Ali pa grški jogurt. Ti je to bolj všeč? 🙂
      Hvala in vse lepo želim nazaj <3
      Pozdravček,
      Ana

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]