Lahek skutni jabolčni kolač

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 35 minut

Količina: pekač s 26-28 cm premera

Sestavine:

4 jajca
ščepec soli
250 gramov fine pasirane skute
130 gramov nerafiniranega ali navadnega sladkorja
3 jabolka
4 žlice mleka ali vode
limonina lupinica ene bio limone
1 žlica vanilijeve paste/arome/sladkorja
140 gramov navadne ali svetle pirine moke
1 pecilni prašek ali vinski kamen
sladkor v prahu za posip
vanilijev sladoled – opcijsko

Postopek:

Natisni

Beljake stepemo v sneg skupaj s ščepom soli. Rumenjakom dodamo sladkor in jih stepamo da povečajo prostornino za vsaj dvakrat.

Rumenjakom vmešamo skuto, mleko, limonino lupinico in vanilijo.

Vmešamo še moko s pecilnim praškom in na koncu počasi po delih vmešamo sneg.

Preložimo v namaščen pekač in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 35-40 minut, dokler zobotrebec ne pride ven čist.

Kolač potresemo s sladkorjem v prahu in zraven vročega kolača postrežemo vanilijev sladoled.

Lahek skutni jabolčni kolač sem pripravljala v keramičnem pekaču znamke Emile Henry. Več o njej najdete tukaj. Pekač je vrhunski. Sama sem ga že vsaj 5x oprala v pomivalnem stroju in ostaja popolnoma nedotaknjeno enak kot ko sem ga prvič videla.

Pri pripravi sem uporabljala moje nove japonske nože Global in Kasumi. Vrhunski so! Več informacij o njih pa tukaj in tukaj.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]