Sestavine:
Sestavine:
200 g pisane kvinoje
700 ml jušne osnove ali vode
50 ml suhega belega vina
1 strok česna
1 manjša rumena čebula
2 korenčka
2 pesti češnjevih paradižnikov
2-3x 60 gramov Rio Mare tunine Leggero
1/2 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke popra
1/3 čajne žličke sladke paprike v prahu
1/2 čajne žličke suhega origana
1 svež čili
sok polovice limone
nekaj vejic svežega peteršilja
+
opcijsko burrata ali svež nadrobljen sir za postrežbo
Postopek:
NatisniV posodo dodamo kvinojo, jušno osnovo, vino, nariban česen, drobno narezano čebulo, korenje in polovico paradižnika. Dodamo sol, poper, origano, sladko papriko, čili in vse skupaj premešamo.
Pripeljemo do vretja, nato pa na nizkem ognju kuhamo 15-20 minut, da se kvinoja skuha in večina vode pohlapi.
Vmešamo limonin sok in svež peteršilj, tunino in preostali sveže narezan paradižnik.
Serviramo z nadrobljenim sirom ali burrato – lahko pa sire tudi izpustimo. Tako postrežemo.