Anina kuhinja

Kvašene pica štručke

Čas priprave: 30-40 minut

Čas kuhanja: 12-14 minut

Količina: 8 štručk

Sestavine:

Sestavine za testo:
500 gramov moke
400 ml polnomastnega mleka
2 žlici masla sobne temperature
1 vrečka Fala suhega kvasa
1/3 vrečke Fala kislega testa – opcijsko
10 gramov soli

1 jajce za premaz + 2 žlici vode

Sestavine za nadev:
3 pesti naribane mocarele
2 pesti narezane šunke
2 pesti narezane suhe salame
1 žlica kisle smetane
1-2 žlici kečapa
1/2 čajne žličke suhega origana

Postopek:

Natisni

Vse sestavine za nadev premešamo.

V moko vmešamo suhi kvas, kislo testo in sol.

Mleko segrejemo do toplega, mu vmešamo maslo in ga vlijemo k suhim sestavinam. Gnetemo 10-15 minut. Testo pustimo vzhajati 1 uro.

Testo razdelimo na 8 delov. Vsak del oblikujemo v kroglico, nato pa zvaljamo v pravokotnik. Tega premažemo z vodo in zvijemo v rolado.

Po sredini zarežemo in nadevamo s pripravljenim nadevom.

Pustimo vzhajati 20-25 minut, nato pa položimo v segreto pečico na 220 stopinj na zgornjo tretjino in pečemo 12-15 minut do zlato rjave zapečenosti.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.