Anina kuhinja

Kvašen skutni zavitek

Čas priprave: 30-40 minut

Čas kuhanja: 30-35 minut

Količina: 2 zavitka

Sestavine:

Sestavine za testo:
700-740 gramov bele moke
2,5 dcl mleka
80 gramov sladkorja
1 polna čajna žlička soli (8 gramov)
2/3 kocke svežega kvasa
100 gramov masla sobne temperature
3 jajca
5-7 žlic ruma

+ mleko za premaz

Sestavine za nadev:
750 gramo fine pasirane skute
300 gramov kremnega sira
1 rumenjak
70 gramov Dr.Oetker koruznega škroba
4 žlice Dr.Oetker sladkorja v prahu
2 žlici Dr.Oetker vanilin sladkorja v prahu
limonina lupinica ene bio limone
4 žlice limoninega soka

Postopek:

Natisni

Moko presejemo v skledo. Mleko razdelimo na dva dela in ju pogrejemo do toplega.

V en del dodamo žličko sladkorja, premešamo in nadrobimo kvas. Pustimo vzhajati 10-15 minut. V drug del mleka dodamo preostali sladkor in maslo, ter rum. Pustimo stati 10-15 minut.

Jajca stepemo.

V moko najprej vmešamo vzhajan kvas. Ko je ta vmešan dodamo sol. Nato pa sladko mleko z maslom, nazadnje pa še jajca. Gnetemo ali mešamo s kuhinjskim robotom vsaj 15 minut, najbolje kar 20. Če je testo preveč lepljivo dodamo še maksimalno 40 gramov moke. Mora pa biti izjemno in mehko.

Po gnetenju oblikujemo hlebček, malo ga pomokamo in pustimo vzhajati 45 minut.

Vmes v skledi zmešamo vse sestavine za nadev.

Vzhajano testo razdelimo na dva dela in vsak del razvaljamo na tanek pravokotnik. Premažemo s polovico nadeva in zrežemo kot vidite na sliki. Zvijete.

Zavitek vzhajamo 20-25 minut, nato pa premažemo z mlekom in položimo v segreto pečico na 220 stopinj, na zgornjo tretjino za 30-35 minut, da se na vrhu zlato rjavo zapeče.

Pečenega malce ohladimo, nato pa potresemo s sladkorjem v prahu.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.