Sestavine:
1 kumara
2-3 paradižniki
3 žlice grškega jogurta
1 žlica kremnega sira/svežega sira
1 žlica kisle smetane
1/3 čajna žlička soli – oziroma po okusu
bel poper po okusu
1/4 čajne žličke česna v prahu ali 1 strok svežega česna
1 žlica drobno narezanega drobnjaka
2 porciji Moji štruklji mesnih štrukljev ali zelenjavnih štrukljev
Postopek:
NatisniKumaro in paradižnik narežemo na manjše kocke. Kremni sir, jogurt, kislo smetano, drobnjak, česen (ali drobno nariban svež česen), poper in sol dobro premešamo. Po okusu dosolimo, poporamo, dodamo še malo česna.
Kumaro in paradižnik zmešamo z jogurtovo omako.
Štruklje zrežemo in pogrejemo v vroči pečici za nekaj minut. Če imate parno pečico, jih na hitro pogrejte na pari – ali v parni posodi.
Solato serviramo poleg štrukljev.
Kumarična jogurtova solata z mesnimi štruklji je ena super ideja za kosilo/večerjo za tiste dneve ko se mudi. Pripraviš namreč le solato, štruklje pa naročiš v Moji štruklji, ki imajo namreč spletno trgovino in priznam da sem naravnost navdušena, saj njihove štruklje obožujem. Njihovo celotno izbiro si lahko ogledaš tukaj. 😉