Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Kuhane testenine

Recept ali bolje povedano nasveti, kako skuhati testenine, so namenjeni tistim, ki se prvič soočate s tem.

Kuhanje testenin.

ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut

OPIS PRIPRAVE:

    Začnete z segrevanjem vode, ki ji dodajte kar nekaj soli (voda naj bi bila tako slana kot morska voda). Recimo za 2 litra vode, dobra žlica soli.  Pomembno je da je vode vsaj še enkrat več kot testenin, ko jih boste stresli v posodo, saj je med kuhanjem lahko kar nekaj izhlapi. Testenine, ko jih stresemo v vrelo vodo, premešamo, da se ne primejo dna. Testenine nato kuhamo toliko časa, kolikor piše na njihovi embalaži. Ponavadi je to okrog 5-10 minut.Če želite al-dente testenine, jim od predpisanega časa odštejete dobro minuto.

Pomembno je da vodi v kateri kuhate testenine ne dodajate olja, saj se potem testenine olja napijejo in ne morejo vpiti omake.

VELIKO SREČE!

Komentarji

 1. Lepo ppzdravljena,

  Mene osebno pa samo zanima zakaj bi odstavili posodo in šele potem dali kuhati testenine. Me pa resnicno navdosujejo marsikateri tvoji recepti in bi mi bilo v veliko veselje vsaj enkrat kuhati s teboj.

  Lep pozdrav

  1. Ojoj, ta recept je bil napisan že stoletje nazaj in iskreno ne vem zakaj sem napisala da je posodo treba odstaviti. Sem že popravila. 🙂

   Drugače pa sem zelo vesela da so ti recepti všeč in če mi enkrat v prihodnosti uspe odpreti kuharske tečaje, upam da bova takrat kuhala/kuhali skupaj. 😉

   Hvala za komentar 😉
   Ana

Komentarja ni mogoče oddati.