Anina kuhinja

Kruhov kipnik s pršutom in sirom

Narezan kruh.

 

Pripravljen sir in pršut.

 

Premazani kosi kruha in pripravljen nadev v ozadju.

 

Nepečen kipnik.

 

ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 10 minut
ČAS PEKE: 35-40 minut

Za 1osebo.

SESTAVINE:

– 7 žlic mleka
– 1 jajce
–  sol po potrebi
– 2 kosa kruha
– 2-3 rezini pršuta
– 3-4 žlice naribanega sira ali narezanega na kocke
– ščepec popra
– 1 žlica margarine

OPIS PRIPRAVE:

Kose kruha prepolovimo (če so večji jih narežemo na tretjine)  in jih na tenko premažemo z margarino. Prav tako premažemo skodelici. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Na dno skodelice položimo eno polovico kosa kruha. Čez ta kos kruha nato položimo še tri polovice kruha.
V posodi dobro zmešamo mleko, sir, narezan pršut na kocke, poper, sol in jajca in tekočino prelijemo čez nadevani skodelici. Do vrha skodelice mora ostati en centimeter, saj se bo zmes napihnila. Kruh nato z žlico malce potisnemo v tekočino da se napije. Pustimo ga tako kašne 5-10 minut, nato pa položimo v pečico za približno 40 minut.
Jed priporočam za takrat ko vam ostaja star kruh in ne veste kaj z njim. Jed lahko naredite tudi v en večji pekač, samo pazite da sorazmerno povečate sestavine.

Dober tek!