Anina kuhinja

Krhki sirovi krekerji

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 12 minut

Količina: 40-50 večjih krekerjev

Sestavine:

250 gramov bele moke
3 rumenjaki
125 gramov masla
75 gramov Jošt Premium gavde
75 gramov President cheddar Mature – čedar sira
40 gramov parmezana
1/2 čajne žličke soli
1/5 čajne žličke kurkume

Postopek:

Natisni

Moko, maslo, sire in sol, ter kurkumo zmiksamo da se sestavine povežejo v enoten prah.

Takrat dodamo rumenjake in miksamo da se ustvari testo. Testo lahko položimo v hladilnik za 30-60 minut, da bo bolj hladno, ali pa z njim pričnete delati takoj.

Testo razvaljate na 1-2 mm tanko in izrežete krogce ali druge poljubne oblike. Krogce preložite na papir za peko in z vilico malo preluknjate, da se med peko ne bodo napihnili.

Pečete v segreti pečici na 180 stopinj nekih 12-13 minut, do zlato zapečene barve. Dobro jih ohladimo preden jih preložimo iz pekača.

Krhki sirovi krekerji so odlični prigrizek za na mizo za goste, ali kot praznična predjed ali pa kar tako nekaj hrustljavo slastnega zase. Vanje sem vključila tri vrste sira in prav vsak doda posebno noto okusa v končen kreker.

Izbirala sem iz skupine teh čudovitih sirov tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.