Anina kuhinja

Kremne sirne kroglice s tartufi, salamo in orehi na krekerjih

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 10-15 kroglic

Sestavine:

  • 200 gramov kozjega ali feta sira
  • 100 gramov gavde ali edamca
  • 1 čajna žlička Zigante tartufate
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 polna pest orehov
  • 1 pest peteršilja
  • 1 pest narezane suhe salame ali druge suhe mesnine
  • ščepec popra
  • krekerji

Postopek:

Natisni

Kozji sir, gavdo, kislo smetano, ščep popra in tartufato fino zmiksamo. Zmes pokrijemo s folijo in položimo za 20-30 minut v zamrzovalnik.

Medtem na drobno narežemo orehe, peteršilj in suho mesnino. Vse troje premešamo.

Iz ohlajene zmesi oblikujemo kroglice (velikost po želji) in jih povaljamo v premešane zgornje sestavine. Polagamo jih na krekerje in naprej na servirni pladenj. Hranimo jih v hladilniku dokler jih ne postrežemo.