Anina kuhinja

Kremna špargljeva rižota

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 20-30 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

1 rumena čebula
1 čajna žlička Kotanyi zrnastega česna
150-200 gramov špargljev
5 dcl jušne osnove ali vode
dober ščep Kotanyi suhega peteršilja
ščep Kotanyi belega popra – po okusu
vsaj 1/2 čajne žličke soli oziroma po okusu
2 dcl mleka
50 ml sladke smetane
1-2 žlici masla ali kremnega sira
2-3 žlice sveže naribanega parmezana

Opcijsko:
popečeni koščki lososa
piščančje meso (dodamo ga na točki pred rižem)

Postopek:

Natisni

Čebulo narežemo na drobno. Na ponev dodamo žlico olja in narezano čebulo. Malo jo posolimo in pražimo da se malo spusti. Takrat dodamo česen in piščančje meso, če se odločimo zanj.

Ko zadiši primešamo riž in ga pražimo da postekleni.

Nato prilijemo juho, dodamo sol, poper in peteršilj. Kuhamo 10 minut. Nato dodamo drobno narezane šparglje in v kolikor se je tekočina že pokuhala, prilijemo še mleko. Kuhamo nadaljnih 5 minut.

Nato dodamo smetano, maslo in parmezan. Po okusu dosolimo in popramo.

V kolikor smo se odločili za lososa, ga narežemo na koščke in zadnji 5 minut kuhanja rižote popečemo na ponvi.

Serviramo ga na vrh rižote.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.