Anina kuhinja

Kremna rižota s panceto in grahom

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 20-30 minut

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

160 gramov Amo Essere srednjezrnatega riža (ali arborio)
80 gramov La Bottega del Gusto sladke pancete
1 dcl belega suhega vina
1 rumena čebula
2 stroka česna
700-900 ml jušne osnove (ali vode)
1/3 čajne žličke soli
ščepec belega popra
2 pesti Land zamrznjenega graha
3 žlice Land smetane za kuhanje
2 žlici Land kremnega sira
1 žlica Land masla
3 žlice sveže naribanega Land parmezana

Postopek:

Natisni

Čebulo in česen narežemo na drobno. Panceto na ponvi pražimo minutko, da spusti maščobo, nato pa ji dodamo čebulo. Obe sestavini pražimo dokler se čebula ne spusti in panceta nežno ne porjavi. Takrat dodamo česen in pražimo da zadiši.

Primešamo riž in ga pražimo da postekleni – 2-3 minute bodo dovolj.

Takrat prilijemo belo vino. Ko se pokuha po zajemalkah dodajamo juho. Ko se ena zajemalka pokuha dodamo novo. Vmes po okusu solimo in dodamo poper.

Zadnje 2-3 minute kuhanja dodamo zamrznjen grah.

Ko se tekočina pokuha in je riž kuhan, ponev odmaknemo in rižoti vmešamo smetano, maslo, parmezan in kremni sir.

Postrežemo.

Kremna rižota s panceto in grahom me odnese 7 let nazaj, ko sem se učila priprave prave rižote na kuhaskem tečaju v Toskani. Delali smo točno tako in zadnjič sem se spomnila nanjo, ko sem v trgovini zagledala sladko panceto. Odločila sem se da jo pripravim in bila je božanska.

Recept vam podarja Eurospin. Sladka panceta, zamrznjen grah in smetana za kuhanje pa sta od 19.9. v akciji. 😉

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.