Anina kuhinja

Kremna cvetačina porova juha s čičeriko

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 15-20 minut

Količina: 4-5 oseb

Sestavine:

1/2 večjega pora
1/2 cvetače
150 gramov kuhane čičerike
100-150 gramov kruha (jaz sem uporabila brezglutenskega Schaer)
50 ml mleka
1 zravnana čajna žlička soli
ščepec belega popra
vejica svežega peteršilja ali dober ščep suhega
1 žlica kisle smetane

Postopek:

Natisni

Por narežemo na tanjše polkolobarje. Cvetačo narežemo na cvetove. V posodi na žlici olja popražimo por. Ko se malo spusti dodamo cvetačo. Prilijemo vodo da vse skupaj pokrije za vsaj neka 2-3 cm. Dodamo mleko, sol, peteršilj, poper, čičeriko in zavremo.

Vsebino kuhamo na nizkem ognju 10 minut. Nekaj cvetov cvetače vzamemo ven in v juho nadrobimo kruh, dodamo kislo smetano in vsebino spasiramo. Po potrebi dolijemo še malo vode, če je juha pregosta in juho po okusu dosolimo. Dodamo kuhane cvetove cvetače in še kakšno žlico kuhane čičerike, za malo teksture.

 

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.