Izdolbenje buče. |
Izdolbena buča. Zraven peške za v smeti. Na podlagi bučno meso za juho. |
Narezana buča in krompir. V ozadju jušna osnova. |
Popečena čebula. |
Praženje sestavin. |
Zalite sestavine z jušno osnovo, dodajanje začimb. |
Zmiksana juha s paličnim mešalnikom. |
Bučna juha s kruhovimi kockami s sirom, bučnimi semeni in bučnim oljem. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 10 minut
ČAS KUHANJA: 45 minut
Za 4 osebe.
– 400 g hokaido buče
– 3 mali krompirji
– 1 srednje velika čebula
– 1 čajna žlica česna v prahu
– slab liter jušne osnove ( ali slab liter vode + goveja kocka )
– 1 čajna žlička paradižnikove mezge
– 1/3 čajne žličke sladke paprike v prahu
– 1 zvrhana čajna žlička soli
– dober ščep popra, peteršilja, muškatnega oreščka
– 1 večji lovorjev list
– slab dcl mleka
– 100 ml smetane za kuhanje
– 2 zravnani čajni žlički moke
– popečena bučna semena
– bučno olje
Buči izrežemo zgornji del. Odstranimo peške, nato pa z sladoledno zajemalko izdoblemo meso za juho in ga narežemo na manjše koščke. Nadaljujemo z rezanjem čebule in krompirja na drobne kockice. V posodi segrejemo 3-4 žlice sončničnega olja in na njem popečemo čebulo do zlato rjave barve. Takšni dodamo narezano bučo in krompir. Vse skupaj malce popražimo in nato dodamo jušno osnovo, peteršilj, sol, poper, lovorjev list, papriko v prahu, česen v prahu in muškatni orešček. Vse skupaj zavremo nato pa zmanjšamo temperaturo na srednjo, posodo pokrijemo in kuhamo 30 minut. Po tem času dodamo še paradižnikovo mezgo, premešamo in kuhamo še dobrih 5 minut.
Posodo z juho nato odstavimo in jo z električnim mešalnikom zmiksamo. V kozarcu dobro zmešamo mleko in moko in jo ob rednem mešanju vlijemo v juho. Dodamo ji še smetano, vse skupaj premešamo in kuhamo toliko časa da juha zavre.
Takšno juho nato zlijemo v izdolbeno bučo, ki nam bo stregla kot končna posoda. V juho nato lahko vsak po želji doda pražena bučna semena, bučno olje, in zelo priporočene kruhove kocke s sirom (recept zanje najdete tukaj).