Anina kuhinja

Koruzni krekerji z drobnjakom in sirom

Sama sem vedno v dilemi kaj postreči kadar pridejo gosti. Ne maram namreč, da so na mizi le kupljene zadeve, toda da je vedno vsaj nekaj kar je domače. In ti krekerji so noro luštna ideja za obiske, sploh pa če imate še kakšno minutko več in zanje pripravite domače pomake ali omakice, boste zagotovo naredili lep vtis na goste. Jaz sem zraven teh krekerjev naredila dve pomaki, ki jih bom objavila v prihodnjih dneh.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20-30 minut dela + vsaj 30 minut vzhajanja

Za velik pladenj.

SESTAVINE:

– 150 g navadne moke
– 150 g koruzne moke
– 1/2 kocke kvasa
– zravnana čajna žlička soli
– zravnana čajna žlička sladkorja
– 1-1,5 dcl tople vode
– 4-5 žlic olivnega olja
– 3-4 žlice narezanega svežega drobnjaka
– nariban sir

OPIS PRIPRAVE:

Moki zmešamo. Ob rob natresemo sol. V sredini naredimo luknjico in vanjo dodamo sladkor, vodo in kvas. Pustimo vsaj 5 minut, da kvas vzide. Takšnega malce vmešamo v moko in nato dolijemo še olje. Vse skupaj pregnetemo in po potrebi dodamo še malo vode ali moke. Testo mora postati zelo mehko. če je trdo, je zelo verjetno, da ste vključili premalo vode. Zgneteno testo pustite vzhajati vsaj 20 minut.

Vzhajanemu testu vgnetemo drobnjak in ga razvaljamo na debelino približno 2 mm.

Pekač obložimo s peki papirjem in ga namastimo z oljem. Nanj nato položimo testo.

Potresemo ga z naribanim sirom. Nato ga pustimo počivati 10 minut. Po tem času nato ga za 20 minut položimo v segreto pečico na 220 stopinj.

Pečeno testo razrežemo na poljubne kvadratke ali pravokotnike in ponovno položimo še za nekaj minutk v pečico.

Takšne lahko postrežemo še tople ali pa jih prej ohladimo.