Anina kuhinja

Korenčkova juha

Praženje čebule.

 

Dodan narezan korenček.

 

Dodajanje začimb.

 

Končno miksanje.

 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30-40 minut

Za 2 osebi.

SESTAVINE:

– 2 srednja do večja korenja
– polovica čebule
– 1 strok česna
– ščepec peteršilja, popra in soli
– mali ščepec muškatnega oreščka in sladkorja
– 1 žlica smetane za kuhanje
– 0,5-0,8 l jušne osnove (ali toliko vode+goveja ali zelenjavna kocka)

OPIS PRIPRAVE:

Čebulo narežemo na drobne koščke. Korenje operemo in ga narežemo na kolobarčke debeline 2-3 mm. V ponev dodamo olje in najprej popečemo čebulo. Ko čebula zarumeni dodamo korenje. Vse skupaj še malce pražimo nato pa dolijemo jušno osnovo. Dodamo ji peteršilj, sol, poper, muškatni orešček in malce sladkorja. Vse skupaj zavremo, ter nato zmanjšamo temperaturo na srednjo do manjšo (4/9) in kuhamo še kakšnih 20-25 minut. Med kuhanjem posodo pokrijte, ker bo drugače veliko tekočine izhlapelo. Po tem času dodamo smetano, še minutko pokuhamo in juho zmiksamo.

Zraven postrežemo razne jušne kocke ali kruhke.

Dober tek!