Za pekač premera 24-25 cm.
Čas priprave: 5-10 minut
Sestavine:
– 1 žlica olja
– 230 g sladkorja
-200 g različnih oreščkov
– 1 čajna žlička masla
Opis priprave:
Pekač obložimo s peki papirjem in ga premažemo z maslom.
V neprijemajoči posodi segrejemo olje.
Dodamo mu sladkor in ga občasno premešamo.
Ko postane zlato rjave barve vanj stresemo pripravljene oreščke.
Hitro premešamo in vsebino zlijemo v pekač.
Razporedimo jo in pustimo da se ohladi.
Po tem času jo zdrobimo na poljubne koščke.
Pri pripravi je treba delati zelo hitro, ker se karamela hitro strdi. Zato si sestavine pripravite vnaprej.
Vesle praznike 😉
Tole pa mora biti zelo dobro .Ana mi izdaš sestavine?A so mandlji,pa tisto drobno je mogoče sezam,arašidi?Če boš imela čas,bi te prosila.Hvala ti.
lp
Res je dobro. 🙂 Drugače lahko uporabiš katerekoli oreščke želiš. Sama sem v tem primeru porabila, sezam, mandlje v lističih in indijske oreščke. 🙂 Vbistvu sem počistila mojo shrambo. 😉
Sporoči kako ti uspejo. 😉
Lep pozdravček,
Ana
svojo shrambo in ne mojo
pa vejce vejce vejce.. nekje so preveč, nekje pa manjkajo :/
Oprosti. Vem, da je moja slovnica slaba. Se trudim in jo izboljšujem. :/
Ana ta postopek sem opazovala v nedeljo,res hitro narejeni.Prave domače karamelne ploščice!
Prav res so hitro narejene. 🙂 In odlične tudi. 😉