Anina kuhinja

Kako skuhati krompir

Nasveti za začetnike.

Krompir med kuhanjem.


ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 1 ura

SESTAVINE: 

-krompir
– ščepec soli

OPIS PRIPRAVE:

   Za tiste, ki se prvič soočate z kuhanjem krompirja, vam zna kakšen nasvet priti prav. Tako da začnite z pranjem krompirja. Običajno sta za 1 porcijo/ 1 osebo dovolj 2-3 krompirja. Dobro oprane krompirje, nato položite v posodo in jih zalijte s toliko vode, da bo ves krompir pokrit. Vodi nato dodajte ščepec soli, ki bo pripomogel, da krompirjeva lupina ne bo preveč pokala. Vse nato položite na štedilnik, na največjo vročino in počakajte da voda začne vreti. Ko voda zavre, temperaturo plošče zmanjšajte na najmanjšo možno in pustite krompir kuhati še dobre pol ure. Posoda naj bo bolj ali manj pokrita, saj bo tako manj vode izhlapelo. Če voda slučajno preveč izhlapi, jo dolijte ( čimbolj vročo ), da bo ves krompir pokrit. Ali je krompir kuhan preverite tako da zapičite vilice v enega izmed njih, in če vilica lepo zdrsi skozi, potem je krompir gotovo že kuhan.

VELIKO SREČE!

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.