Nasveti za začetnike.
Krompir med kuhanjem. |
ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
-krompir
– ščepec soli
Za tiste, ki se prvič soočate z kuhanjem krompirja, vam zna kakšen nasvet priti prav. Tako da začnite z pranjem krompirja. Običajno sta za 1 porcijo/ 1 osebo dovolj 2-3 krompirja. Dobro oprane krompirje, nato položite v posodo in jih zalijte s toliko vode, da bo ves krompir pokrit. Vodi nato dodajte ščepec soli, ki bo pripomogel, da krompirjeva lupina ne bo preveč pokala. Vse nato položite na štedilnik, na največjo vročino in počakajte da voda začne vreti. Ko voda zavre, temperaturo plošče zmanjšajte na najmanjšo možno in pustite krompir kuhati še dobre pol ure. Posoda naj bo bolj ali manj pokrita, saj bo tako manj vode izhlapelo. Če voda slučajno preveč izhlapi, jo dolijte ( čimbolj vročo ), da bo ves krompir pokrit. Ali je krompir kuhan preverite tako da zapičite vilice v enega izmed njih, in če vilica lepo zdrsi skozi, potem je krompir gotovo že kuhan.
Hvala, odličen vodnik za začetnikam kot sem sam! Lp.
Jan, vesela sem da ti je recept prišel prav. Nihče ni prišel že z vsem znanjem na svet, kajne. 😉
Lep pozdravček,
Ana