Anina kuhinja

Jesenska riževa bowla z zeljem in tuno

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

Sestavine:
100 gramov dolgozrnatega riža
1 manjša glavica romanesco brokolija – ali klasičnega
4x 65 gramov Rio Mare tunine Filo D’olio
2 korenja
1-2 žlici črnih sezamovih semen – ali klasičnih


Sestavine za zeljnato solato:

1/2 glavice rdečega zelja
4 žlice jabolčnega kisa
1/3 čajne žličke suhega česna
1/2 čajne žličke sladkorja

Sestavine za preliv:

2 žlici avokadove majoneze – ali klasične
2 žlici grškega jogurta
60 ml navadnega jogurta
1/3 čajne žličke suhega česna
1/3 čajne žličke soli
2 žlici jabolčnega kisa
čilijevi kosmiči – po okusu

Postopek:

Natisni

V soljenemu kropu kuhamo cvetove brokolija nekih 7 minut. Takšne umaknemo v mrzlo vodo. V isti vodi skuhamo riž. Kuhanega odcedimo.

Zelje naribamo in mu dodamo ščep soli, sladkor in kis, ter malo česna v prahu. Premešamo.

Vse sestavine za polivko zmešamo. Korenje naribamo.

V skledo dodamo riž, korenje, brokoli, zelje in tunino. Potresemo s sezamom in zraven postrežemo polivko.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.