Sestavine:
24-30 jagod
12-15 grozdov
500 gramov sladkorja
150 ml vode
Postopek:
NatisniSadje očistimo in temeljito osušimo. Če ne bo suho, sladkor ne bo hrustljav.
Sadje napikamo na palčke za ražnjiče.
V vrč dodamo led in hladno vodo. V nizko ponev dodamo sladkor in vodo in vsebino kuhamo dokler termometer pokaže temperaturo 150 stopinj. V kolikor termometra nimate je to točka ko je sladkor kuhan “na nitko”. Če vzamete vilico in jo dvignete bi morala ustvariti nitko sladkorja.
Takoj ko je sladkor pripravljen vanj povaljamo sadje in ga takoj za nekih 5 sekund položimo v hladno vodo da se sladkor strdi.
Ta postopek mora potekati hitro saj se bo sladkor skozi nadaljevanje kuhanja začel kristalizirati nazaj.
Ko imate tanghulu pripravljen ga takoj postrežete ali pa hranite v hladilniku za kratek čas. Sladkor se bo zaradi stika s sadjem s časom začel mehčati zato to ni sladica da bi jo pripravljali vnaprej. Najboljša je da se poje takoj.
DODATEN NASVET: V sladkorju ki vam je ostal v ponvi pa lahko popražite oreščke. Dodate malo cimeta, vanilije in ga tako porabite do konca. Pražite da dobite oreščke v zelo suhi sladkorni obliki. Takrat nadaljujete da se sladkor ponovno karamelizira. Postopek običajno malce traja. Takšne preložite na papir za peko in ohladite.