Anina kuhinja

Jagodni cheesecake mafini z drobljencem

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 22-24 minut

Količina: 18-20 mafinov

Sestavine:

Sestavine za mafine:
2 jajci
60 gramov sladkorja
1 žlica vanilin sladkorja
ščepec soli
200 gramov moke
60 ml rastlinskega olja
150 ml mleka
1/2 vrečke pecilnega praška
70 gramov svežih jagod + 1 žlica moke

Sestavine za nadev:
350 gramov kremnega sira
2 žlici sladkorja v prahu
1-2 žlici limoninega soka – opcijsko
18-20 čajnih žličk jagodne marmelade/džema

Sestavine za drobljenec:
150 gramov moke (50 gramov moke lahko zamenjate za 50 gramov mletih mandljev)
100 gramov masla
1 žlica sladkorja v prahu
1 žlica limoninega soka

Postopek:

Natisni

Kremni sir zmešamo s sladkorjem. Po želji dodamo še malo limoninega soka.

Pripravimo drobljenec. V mešalnik dodamo moko in sladkor. Premešamo. Dodamo hladno narezano maslo in limonin sok. Zmešamo da se poveže v drobljivo strukturo. Položimo v hladilnik.

Jajca, sladkorja in sol stepamo 10 minut da zmes postane svetlo rumena.

Takrat dodamo moko, pecilni prašek, vodo in olje. Premešamo. Narezane jagode zmešamo z moko in jih nežno ročno vmešamo v zmes.

V papirnate košarice dodamo žlico zmesi. Nato žličko pripravljenega kremnega sira. Kar ostane prihranimo za premaz čez pečene mafine. Pokrijemo z žlico zmesi, na vrh dodamo žličko marmelade. Razmažemo. Na vrh nadrobimo drobljenec.

Položimo v segreto pečico na 200 stopinj na zgornjo tretjino. Pečemo nekih 22-24 minut da se kolački rjavo zapečejo.

Ko se ohladijo na vrh vsakega mafina dodamo žličko preostalega nadeva iz kremnega namaza.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.