Sestavine:
Sestavine za mafine:
2 jajci
60 gramov sladkorja
1 žlica vanilin sladkorja
ščepec soli
200 gramov moke
60 ml rastlinskega olja
150 ml mleka
1/2 vrečke pecilnega praška
70 gramov svežih jagod + 1 žlica moke
Sestavine za nadev:
350 gramov kremnega sira
2 žlici sladkorja v prahu
1-2 žlici limoninega soka – opcijsko
18-20 čajnih žličk jagodne marmelade/džema
Sestavine za drobljenec:
150 gramov moke (50 gramov moke lahko zamenjate za 50 gramov mletih mandljev)
100 gramov masla
1 žlica sladkorja v prahu
1 žlica limoninega soka
Postopek:
NatisniKremni sir zmešamo s sladkorjem. Po želji dodamo še malo limoninega soka.
Pripravimo drobljenec. V mešalnik dodamo moko in sladkor. Premešamo. Dodamo hladno narezano maslo in limonin sok. Zmešamo da se poveže v drobljivo strukturo. Položimo v hladilnik.
Jajca, sladkorja in sol stepamo 10 minut da zmes postane svetlo rumena.
Takrat dodamo moko, pecilni prašek, vodo in olje. Premešamo. Narezane jagode zmešamo z moko in jih nežno ročno vmešamo v zmes.
V papirnate košarice dodamo žlico zmesi. Nato žličko pripravljenega kremnega sira. Kar ostane prihranimo za premaz čez pečene mafine. Pokrijemo z žlico zmesi, na vrh dodamo žličko marmelade. Razmažemo. Na vrh nadrobimo drobljenec.
Položimo v segreto pečico na 200 stopinj na zgornjo tretjino. Pečemo nekih 22-24 minut da se kolački rjavo zapečejo.
Ko se ohladijo na vrh vsakega mafina dodamo žličko preostalega nadeva iz kremnega namaza.






